Deze natuurlijk zoete rode wijn is op basis van hoofdzakelijk Garnacha Fino aangevuld met Syrah. De druiven worden overrijp geplukt waardoor de natuurlijke suikers zich concentreren. Intense donkere rode kleur. Het boeket geurt naar verse zwarte kersenconfituur en bramen. In de mond zwarte pruim, rijpe vijg, een ware kruidenmix met een vleugje kaneel. Heerlijk bij warme chocolade desserts, nagerechten met donkere vruchten maar ook harde kazen.
Inhoud | 375 ml |
---|---|
Alcohol | 15,0 % |
Domein | Edetària |
Regio | Terra Alta |
Land | España |
Netto wijn | nee |
Netto netto wijn | nee |
Vegan | nee |
Bio | nee |
Type | zoete wijnen |
Jaar | 2019 |
Sluiting | kurk |
Blend | 70% garnacha fina & 30% syrah |
Per doos | 6 |
Edetària
Edetària is een ambiteuze winery in Catalonië, 40 km ten zuiden van Priorat. Drijvende kracht en eigenaar is Joan Àngel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was, en grootvader oenoloog, met andere woorden wijn zit hem in het bloed. Zelf was hij werkzaam als bio-ingenieur bij verschillende binnen-en buitenlandse producenten, voordat hij in 2003 een eigen, moderne winery liet bouwen in zijn geboorteplaats, Gandesa. Een prima basis was voorhanden. In de eerste plaats het klimaat van Terra Alta: zonnig, warm, maar dankzij de hoogteligging van de wijngaarden – gemiddeld 500 m – bezitten de wijnen ook voldoende frisheid. Daarnaast is een groot deel van de 30 hectare aan wijngaarden beplant met uitstekend onderhouden oude stokken: grotendeels ouder dan 50 jaar, de rest 20 tot 35 jaar oud. De wijngaarden bevinden zich op verschillende bodemtypen zodat elke wijn zijn eigen karakter krijgt. Edetaria streeft ernaar karaktervolle wijnen te maken, waarin druif en terroir goed tot uitdrukking komen. Magnifieke selectie!Schrijf uw eigen review