PASSIE VAN DE WIJNGAARD TOT IN UW GLAS

Vanuit hun liefde voor het vak, de mensen en wat ze zonder meer als een godendrank omschrijven, gaat Björn samen met zijn team enthousiaster dan ooit over de hele wereld voor u op zoek naar de mooiste wijnen. Laat ons drinken. Dat is de vrije vertaling van ad Bibendum. Maar niet om het even wat uiteraard. Gelukkig zijn er voorproevers met vaten ervaring die graag hun kennis met u delen zodat u de lekkerste flessen op maat van elke gelegenheid ontkurkt. Want wijn staat nu éénmaal voor beleving, genot en plezier. Al van in 1997 verlaten Johan en Björn Monard de platgetreden paden en speuren ze wereldwijd naar wijnmakers die door hun nooit aflatende inzet wijnen met karakter, spanning en emotie produceren. Sinds september 2021 zet Björn hun levenswerk alleen verder. Johan geniet verder van het mooie leven in Spanje.


Naar de bron

Bij die zoektocht werken we rechtstreeks met de wijnboer. “We bezoeken hun wijngaarden, bestuderen de cépages, luisteren naar elkaar, proeven en tafelen. Smaken, aroma’s en het huwelijk tussen wijn en spijs vormen daarbij het gespreksonderwerp. De vriendschappelijke band die zo ontstaat, brengt ons op het spoor van de nieuwe en verfijnde wijnen die u van ons gewend bent”, zegt Johan. De kenners van ad Bibendum focussen daarbij op kleinere wijnhuizen. Björn: “ Wij zoeken het kleiner, fijner, persoonlijker en authentieker. Daarom geven we wel eens de voorkeur aan minder bekende, autochtone druivensoorten. Vandaag is er niemand die de kwaliteit van zorgvuldig geselecteerde wereldwijnen nog in twijfel trekt.”

Die jarenlange expertise proeft u doorheen het volledige assortiment. Zo telt ad Bibendum ondertussen maar liefst 1.200 referenties, waarvoor het als exclusieve verdeler in de Benelux optreedt. “We importeren wijnen uit 16 landen, van Latijns-Amerika tot Oostenrijk, van Australië en Nieuw-Zeeland tot Portugal, van Zuid-Afrika tot Spanje en de VS, zonder de uitgebreide collectie klassieke Franse wijnen te vergeten”, stipt Johan aan. “Er komen elk jaar nieuwe wijnen bij. Andere vallen dan weer weg omdat de kwaliteit niet meer aan onze normen voldoet of wanneer de wijnboer keuzes maakt waarin wij ons niet kunnen vinden”, voegt Björn toe.


Proeven en laten proeven

Wij nodigen u van harte uit om de ruime selectie te ontdekken in de sfeervolle degustatielounges in Sint-Truiden, Antwerpen en Gent. Ze geven u graag advies over wijnen, smaken en aroma’s want naast liefde voor wijn heeft ad Bibendum ook een passie voor de consument: van privépersonen die vrienden willen verwennen en winkeliers of restauranthouders tot bedrijven die in de godendrank het ideale geschenk zien om de relatie met hun klanten extra op smaak te brengen. Schol!

Wat ons in die beginjaren dreef, drijft ons vandaag nog steeds: liefde en passie voor het vak, voor de mensen, voor de wijn die wij nog steeds een echte godendrank vinden en waarvan we voor u de mooiste ontdekkingen willen doen. 

 

Zaakvoerder
Björn Monard