FAQ

Algemeen

Hoe online bestellen?

Als u ouder bent dan 18 jaar dan mag je online shoppen op de ad Bibendum-webshop.

We hebben alles in het werk gesteld om het shoppen zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken.

Voordat u uw eerste bestelling kunt uitvoeren en betalen, dient u een ‘account’ aan te maken. 

Als u een account heeft volstaat het om in te loggen. Dit wordt u automatisch gevraagd als u richting de kassa gaat.

Het winkelen hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt door veel zoekmogelijkheden te creëren maar ook veel suggesties aan te bieden.

Zo kunt u vrij zoeken op naam, soort, e.d. alsook geholpen met soorten, druiven, landen, regio’s, domeinen, budgetten en inhoudsmaten.

Als u de wijn van uw voorkeur gevonden heeft geeft u het aantal flessen aan en voegt u ze toe aan het winkelwagentje. Net zolang tot u gevonden heeft wat u zocht.

Als u meer informatie betreffende de wijnen wilt hebben, klikt u op het product waardoor er een informatiefiche verschijnt met de karakteristieken van het domein en de wijn. Daar vindt u ook recensies.

Bovendien leveren wij gratis bij u thuis als uw aankoopbedrag de €175,00 overschrijdt. Onder de €175,00 wordt €9,50 aangerekend.

Vervolgens geeft u aan wat het facturatieadres en afleveradres moet zijn, indien dat afwijkt van het facturatie adres.

In de volgende stap verschijnt de factuur die betaald moet worden. Klik dan op betalen en betaal de rekening met een bankkaart (bancontact of maestro) of kredietkaart (VISA/Mastercard).

De koop is een feit. U krijgt een bevestiging op uw e-mail adres.

Mocht u niet tevreden zijn over de geleverde producten of spijt hebben van uw aankoop dan verwijzen wij u graag naar onze verkoopvoorwaarden (zie ‘Algemene Voorwaarden).

Wat is het privacybeleid van ad Bibendum?

Wat gebeurd er met mijn persoonlijke gegevens?

De verkoper behoudt zich het recht voor om uitsluitend voor intern gebruik gegevens van de gebruiker te verzamelen, dit zowel rechtstreeks via verzameling van de gegevens die door de gebruiker worden opgegeven op het ogenblik van de bestelling als onrechtstreeks (vb. via gebruik van cookies, hetgeen korte datastrings zijn op de computer van de gebruiker van de site die de verkoper toelaat de inhoud en de lay-out van de site optimaal op de gebruiker ervan af te stemmen).

 

Die gegevens kunnen worden doorgegeven aan organisaties die contractueel met de verkoper zijn verbonden (zoals handelspartners, verenigingen, liefdadigheidsinstellingen of belangengroepen) en die de klant gepersonaliseerde aanbiedingen wensen te versturen of op de hoogte te houden van promoties.

 

Overeenkomstig de wet van 8 december 1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer inzake persoonlijke gegevens, heeft de gebruiker ten allen tijde het recht om die gegevens in te zien, te wijzigen, te verbeteren en te laten verwijderen indien zij niet langer informatie wensen te ontvangen omtrent onze activiteiten. Hiervoor kunnen zij schriftelijk contact opnemen met de klantendienst van de verkoper. De klant is zelf verantwoordelijk voor het garanderen van de vertrouwelijkheid van zijn logingegevens en paswoord.

 

ad Bibendum houdt online (anonieme) bezoekersstatistieken bij om te kunnen bekijken welke pagina’s van de internetsite in welke mate bezocht worden. Indien u vragen heeft over deze privacy statement, kunt u ons contacteren op info@adbibendum.be .

Algemene voorwaarden

Door het bevestigen van uw online bestelling, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

U kan betalen met Bancontact, MasterCard of Visa. Dit gebeurt via een SSL-beveiligde server, die uw creditcardgegevens versleuteld verstuurt. Uw gegevens worden niet opgeslagen.

 

Zijn de accijnzen en de heffingen in de prijs meegerekend?

Alle verkoopprijzen die geafficheerd zijn in de webshop zijn inclusief de Belgische accijnzen en heffingen. Voor leveringen in Nederland wordt het verschil tussen de Nederlandse accijnzen en heffingen met het Belgische verrekend. Deze verrekening vindt plaats op het moment dat u ‘naar de kassa’ gaat. Het verschil is afhankelijk van het formaat van de fles en de inhoud (wijn, porto, olie of digestief). 

Kortingen

Als ik meer koop, zijn er dan kortingen van toepassing?

Ja, ad Bibendum kent u een korting toe van 3% van afname van 36 flessen. Bij een afname van 60 flessen is de korting zelfs 8%.

Let wel: deze kortingen zijn niet van toepassing op nettowijnen, proefpakketten en promo-wijnen.

Dien ik per bestelling een minimale hoeveelheid af te nemen?

Nee, u kunt exact de hoeveelheid flessen bestellen die u nodig heeft. ad Bibendum wijst u erop dat er transportkosten aangerekend kunnen worden. Eveneens kunt u van kortingen genieten bij afnames van 36 en meer dan 60 flessen.

Leveringen

Waar levert ad Bibendum?

ad Bibendum levert op alle adressen in België & Nederland.
Voor levering buiten België & Nederland kunt u contact opnemen met ons kantoor in Sint-Truiden via telefoon (+32 (0)11 26 27 00) of via een e-mail naar info@adbibendum.be.

Door wie worden de leveringen uitgevoerd?

ad Bibendum doet voor de leveringen buiten Limburg beroep op een betrouwbare externe transportdienst, Verhoeven. ad Bibendum hecht er veel waarde aan dat de met zorg geselecteerde wijnen met uiterste zorg bij de klant terecht komen.

Wat zijn de leverdagen?

ad Bibendum levert wekelijks alle adressen in Benelux met vaste leverdagen voor de verschillende regio’s.

Dinsdag             Nederland

Woensdag          Limburg, Antwerpen, Oost- & West-Vlaanderen, Brussel, Vlaams-Brabant. 

Donderdag         Nederland, Oost- & West-Vlaanderen, Wallonië

Vrijdag              Limburg, Antwerpen, Oost- & West-Vlaanderen, Brussel, Vlaams-Brabant. 

Als u uw bestelling en betaling doet 2 dagen voor de leveringen bij u in de regio, dan gaat de bestelling normaalgezien mee voor levering.

Voor dringende leveringen mag u ons steeds contacteren en trachten wij u zo goed als mogelijk verder te helpen. 

 

Betalingen

Kan ik als particulier bij ad Bibendum direct kopen?

Ja, u kunt als particulier direct bij ad Bibendum kopen. ad Bibendum verkoopt voornamelijk aan horeca, groothandel, bedrijven (relatiegeschenken) en particulier.

Hoe oud moet ik zijn om te bestellen?

U moet minimaal 18 jaar zijn om te kunnen bestellen.

Hoe kan ik betalen?

Uw bestelling kunt u via internet betalen met - Kredietkaart Visa en Mastercard. - Bankkaart Bancontact en Maestro.

Verzendkosten

Worden er transportkosten in rekening gebracht?

Verzending België & Nederland:

Bij bestellingen onder €175,00 inclusief btw worden € 9,50 transportkosten in rekening gebracht.

 

Voor leveringen buiten België & Nederland:

Hier dient u een persoonlijke offerte op te vragen. 

 

Kan ik de bestelling afhalen?

Ja, u kunt uw bestelling afhalen in onze  vestigingen: Sint-Truiden, Antwerpen & Gent. 

Terugsturen

Verzakingstermijn / Gekochte flessen terugbezorgen?

De consument heeft het recht aan de ad Bibendum mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product.

Klanten die van het verzakingsrecht gebruik wensen te maken, moeten binnen de 14 dagen vanaf de levering contact opnemen met de klantendienst (info@adbibendum.be) en de goederen binnen de 20 dagen vanaf de levering van de goederen op hun kosten terug bezorgen aan ad Bibendum, Alfajetlaan 2220 ,3800 Sint Truiden.
Goederen met een verkoopsprijs van 100 Euro of meer dienen ons per koerier (DHL, Fedex, UPS) te worden terugbezorgd. De rechtstreekse kosten voor het terugzenden naar ad Bibendum door de consument vallen volledig ten laste van de consument, tenzij de consument kan aantonen dat het geleverde product niet in overeenstemming zou zijn met de beschrijving van het aanbod.

Enkel artikelen die zich in de originele en onbeschadigde verpakking bevinden kunnen worden teruggenomen met de bijbehorende factuur.

Er zullen in geen geval opengemaakte flessen worden teruggenomen met uitzondering van flessen met kurk smaak; deze worden teruggenomen indien de flessen vol zijn en de wijn in de originele fles zit.