Vale da Mata Tinto - Herdade do Rocim

€15,50
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Product
"Vale da Mata" Tinto is een authentieke wijn die op unieke wijze het terroir van de regio onthult, gekenmerkt door de frisheid en mineraliteit van de Atlantische Oceaan. Diepe granaatkleur, aroma van groen tabaksblad, mineraliteit en kruidige tonen van de vatrijping. Stevige maar zijdezachte tannines.
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,0 %
Domein Herdade do Rocim
Regio Lisboa
Land Portugal
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2022
Sluiting kurk
Blend tinta roriz & touriga nacional
Per doos 6
Herdade do Rocim

ALVES VIEIRA

Alentejo is een uitgestrekte wijnstreek in het centrum en het Zuiden van Portugal. De streek is ingedeeld in acht sub regio’s waarvan 23 000 hectare beplant is met wijngaarden. Het klimaat is er bijzonder warm en droog. Door de vele zonuren kunnen de druiven optimaal rijpen met intense, smaakvolle wijnen tot gevolg. Het mooie wijngoed Herdade do Rocim is gelegen tussen Vidigueira en Cuba, in Alentejo. Het totale wijngoed is 120 hectare groot waarvan 70 hectare wijngaarden en 10 hectare olijfbomen. De wijngaarden zijn voornamelijk aangeplant met lokale druivensoorten. De opbrengst wordt bewust zeer laag gehouden om absolute kwaliteit te garanderen.

 

VALE DA MATA

Vale da Mata was de naam van een kleine wijngaard gelegen op de heuvels van Serra de Aire die toebehoorde aan de grootvader Manuel. Samen met zijn kleindochter Catharina heeft hij zijn droom verwezenlijkt en is bijzonder trots op deze wijnen van zeer hoogstaande kwaliteit. Het mooie etiket op de flessen is een weerspiegeling en bewijs van deze unieke samenwerking. De wijnen zijn op basis van de lokale druivensoorten en rijpen in amforen of eiken vaten. Karaktervolle wijnen met bijzonder veel elegantie en fraîcheur!

 

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering