Tschida Muscat Ottonel Spätlas '20th Anniversary'

€15,35
In voorraad
Waardering:
90%
Product
Hans Tschida: ‘Our winery Hans Tschida is located in Austria, Burgenland. ‘Seewinkel’ is the Mecca for sweet wines. We produce Spätlesen, Auslesen, Beerenauslesn and Trockenbeerenauslesen additional ice wine. To the anniversary of ad Bibendum we create a very fruity Muskat Ottonel Spätlese from vintage 2016 - a very typical sweet wine. Our business connection with Johan and Björn starts 2013, we are very happy about it and look forward to the next 20 years. All the best from our side.’‘De ideale balans in zoet- zuur met zacht fruitige aroma’s.’ Een geslaagde zoete wijn vertaalt zich in voldoende zuren die voor een ideale balans zorgen, de doordrinkbaarheid en de frisse aroma’s. Meester in zoete wijnen Hans Tschida, niet toevallig reeds 5 maal verkozen als ‘Sweet winemaker of the year’ is heer en meester in dit spanningsveld. Deze fantastische Spätlese is supersappig, met heerlijke fruittonen van rijpe ananas en mandarijn ondersteund door marsepein. Heerlijk sappig met zeer fijne zuren, weelderig zoet en fris!
Inhoud 750 ml
Alcohol 8,0 %
Domein Tschida
Land Österreich
Netto wijn Nee
Vegan Nee
Bio Nee
Type Witte Wijnen
Sluiting SCHROEFDOP
  1. -
    Hubrecht Duijker
    Van 30 hectare vlakke wijngaarden op de oostoever van de Neusiedlersee maakt Hans Tschida zulke zalige zoete wijnen dat hij op een internationaal concours werd uitgeroepen tot �Sweet winemaker of the year�. En dan te bedenken dat Hans (rechts) werd opgeleid tot� timmerman. Een van de zes witte druivenrassen waarvan dessertwijnen worden bereid is muskaat. De Tschida Angerhof Muskat Ottonel Auslese 2015 ruikt bijna net zo zwoel druivig als een Gewurztraminer, en heeft een op ingetogen wijze een zoete, niet testroperige smaak, druivig en citrusachtig, subtiel kruidig, aangenaam fris en met slechts 8,5 procent alcohol.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Tschida

Hans Tschida is een autodidact. Van opleiding was hij timmerman. Hij trouwde met Lisa, dochter van het kleine wijnbedrijf Angerhof, en besloot om wijnmaker te worden. In 1982 nam hij samen met zijn vrouw het 6 ha grote domein over. Je hebt 10 jaar nodig om een bedrijf goed te laten functioneren en ervaring op te doen. In 1988 was het zover en vulde Hans zijn eerste eigen wijnen af. 1993 was zijn eerste grote jaargang. De buitenlandse pers was onder de indruk van de ‘Trockenbeerenauslese’ wijnen. Van toen af ging het enkel crescendo en nu behoort hij bij de 10 beste zoete wijnmakers ter wereld. Momenteel is het bedrijf in Illmitz 20 ha groot. Alle wijngaarden hebben een topligging in het nationaal natuurpark Seewinkel (een vogelparadijs). De aanplant bestaat uit Welschriesling, Sämling (Scheurebe), Muskat Ottonel, Traminer, Chardonnay, Weisburgunder (Pinot Blanc). Alles wordt gebruikt om zoete wijn te maken. Met succes wordt er nu ook gewerkt met de blauwe varianten Zweigelt en Cabernet Sauvignon. De rode wijnen behoren intussen al bij de betere van Oostenrijk.In de vernieuwde kelders heeft Hans geïnvesteerd in topmateriaal. Hij kiest voor inoxvaten om zijn druiven zeer langzaam, temperatuurgecontroleerd te vergisten. Enkel de rode wijnen en Trockenbeerenauslese wijnen krijgen nadien een rijping in Franse eikenhouten vaten. In de kelder werkt alles heel simpel, het belangrijkste werk zit hem dan ook in de wijngaarden. Hans werkt conventioneel, maar beperkt het spuiten tot een absoluut minimum. Het streven naar de verschillende ‘rijpheidsniveaus’ is voorwaar geen sinecure. Het vraagt een opperste staat van alertheid doorheen de hele vegetatieve cyclus. De vogels vormen vaak een groot probleem: zij houden uiteraard ook heel erg van de rijpe, zoete druiven. Er moeten daarom telkens netten gespannen worden over de rijen wijnstokken. Hans is een heel rustig iemand, die zich volledig concentreert op het maken van zoete wijnen. Hij streeft naar slanke op fruit dragende zoete wijnen met ragfijne zuren en wenst het karakter van de druif te behouden. Zelfs in de TBA is de druif verbluffend goed herkenbaar. Hans Tschida werd maar liefst 5 jaar (2010, 2011, 2012, 2013 en 2015) uitgeroepen tot ‘‘Best sweet winemaker of the year’ op de prestigieuze Wine Challenge in London. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Wine Challenge dat dit gebeurt!