Seresin 'Chiaroscuro'

Waardering:
93%
€23,95 €19,79
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 12,5 %
Domein Seresin Estate
Regio Marlborough
Land New Zealand
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio ja
Type witte wijnen
Jaar 2022
Sluiting schroefdop
Blend 62% riesling, 34% pinot gris, 3.6% viognier & 0.4% gewürztraminer
Per doos 12
Seresin Estate
Michael Seresin werd in Nieuw Zeeland geboren, maar werkt tegenwoordig als filmmaker in London. Wanneer ik hem vraag waarom hij het wondermooie domein in Marlborough voor het grootste deel van het jaar inruilt voor London, lacht hij dit een beetje weg. ‘Ik moet van het filmmaken geld verdienen om de winery te financieren’ is zijn antwoord. Michael is een overtuigd supporter van alles wat bio en organisch is. Het domein Seresin werd opgericht in 1992. Zowel de wijngaarden als de olijfbomen dragen een bio-certificaat. Michael’s prachtige privé-domein in Nieuw Zeeland aan de ‘Waterfall Bays’ wordt jaarlijks omgetoverd tot een soort restaurant. Een topchef van eender waar ter wereld kookt er gedurende een week de sterren van de hemel. Het domein is enkel bereikbaar per boot. De natuur hier is adembenemend, een waar paradijs! Sauvignon Blanc is de meest populaire wijn van het Seresin gamma, en inmiddels bij Ad Bibendum een ‘klassieker’. De Marlborough regio leent zich als géén ander voor deze variëteit. Verticale degustaties (meerdere jaargangen van dezelfde wijn) van deze Seresin Sauvignon Blanc bevestigen de continuïteit en kwaliteitsklim, evenals het goede bewaarpotentieel. Maar de enthousiaste wijnmaker Clive Dougall zou misnoegd zijn indien we de andere Seresin-wijnen vergeten. En terecht! De grote Chardonnay, in twee gedaantes: ‘Estate’ met goede concentratie en grote elegantie en de ‘Reserve Limited Release’ met grote complexiteit en vette doch frisse lange afdronk. Maar op Seresin is het niet enkel wit wat de klok slaat. De laatste jaren werd de focus uitgebreid naar de fijne Pinot Noir. De verschillende wijngaarden worden separaat geoogst en gevinifieerd, en dragen op het label de naam van de wijngaard mee. Seresin biedt een supergamma dat wij met fierheid voeren.
  1. 93
    Cameron Douglas
    A blend of Pinot Gris, Riesling, Viognier and Gewurztraminer the bouquet is filled with myriad scents of citrus and white spice, apple and white flesh stone fruits all laced flowers and complex lees qualities. A dry wine touches the palate with a fine tannin texture and backbone of acidity. Lush and salivating, dry, myriad fruit flavours and textures, an exciting wine style with plenty of food paring qualities. Best drinking from 2024 through 2030+.'
  2. 93
    Bob Campbell
    A field blend of Pinot Gris, Riesling, Viognier and Gewürztraminer fermented together introduces individuality and complexity. All four grapes are aromatic varieties so it is hardly surprising that there is a strong floral character together with bright citrus notes. A lively wine with weight and a rich texture.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering