Stella di Campalto - Rosso di Montalcino DOC
Deze biodynamische Rosso di Montalcino, gemaakt van de Brunello druivensoort is vergelijkbaar met de meeste Brunello(s di Montalcino van nabijgelegen wijnbouwers. De selectie van de druiven gebeurt op basis van bodemsoort, zodat de wijn een zeer eigen karakter meekrijgt. Sappige karaktervolle natuurlijke wijn met veel elegantie en diepgang. Samen met de matig intense robijnrode kleur en een neus van rode vruchten en gedroogde mediterrane kruiden en witte peper, biedt deze wijn een evenwichtige smaak. Heerlijk te serveren bij wild, een stukje tournedos, lams, ... of gewoon heerlijk zo!
Inhoud | 1.5 l |
---|---|
Alcohol | 14,5 % |
Domein | Stella di Campalto |
Regio | Toscana |
Land | Italia |
Netto wijn | nee |
Netto netto wijn | nee |
Vegan | nee |
Bio | ja |
Type | rode wijnen |
Jaar | 2012 |
Sluiting | schroefdop |
Stella di Campalto
De San Giuseppe Winery ontleent zijn naam aan het deel dat door Giuseppe Martelli in 1910 werd aangelegd. Het landgoed werd in 1940 verlaten en vervolgens door de huidige familie overgenomen in 1992. De wijnmakerij ligt ten zuiden van de stad Montalcino, op slechts een steenworp afstand van de abdij van Saint-Antimo. Deze kerk - gelegen in een geïsoleerde positie omringd door weelderig groen - werd voor het eerst gebouwd in de Romeinse tijd en het blijft een prachtig gezicht, een meesterlijke oefening in eenvoud en zuiverheid, waarbij de witte albast het zachte zonlicht verspreidt. Hier bij het wijndomein werken ze hard om de harmonie van de natuurlijke omgeving te behouden. Het is hun intentie om met slechts een paar percelen een kleinschalige producent te blijven - op deze manier kunnen ze persoonlijk rond hun wijngaarden wandelen en ze elke dag een beetje beter leren kennen. Het landgoed strekt zich uit over 13.45 hectare op een integraal stuk grond rond het keldercomplex - een gebied met bossen, olijfboomgaarden (geplant in 1920) en 5,5 hectare wijngaarden.Schrijf uw eigen review