Raio de Luz - Inspired by Rocim

Waardering:
93%
€12,95 €10,70
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Robijnrode kleur. Diepe, frisse, complexe en intense neus. Ronde tannines en gul fruit. Fantastische nieuwkomer uit de impressionerende Douro-vallei.
Inhoud 750 ml
Alcohol 15,0 %
Domein Herdade do Rocim
Regio Douro
Land Portugal
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2020
Sluiting kurk
Blend 9 different varieties from old vines
Per doos 6
Herdade do Rocim

Herdade do Rocim is gelegen tussen de stadjes Vidigueira en Cuba in de regio Alentejo en omvat actueel 70 hectare wijngaarden en 10  hectare olijfgaarden. Het prachtige wijngoed wordt geleid door Catarina Vieira en haar echtgenoot Pedro Ribeiro. Zij is ook oenologe en wijnmaakster en is ervan overtuigd dat je Alentejano wijnen van wereldklasse kan voortbrengen. Met respect voor het terroir en de natuur maakt zij elegante complexe witte en rode wijnen. De productie wordt bewust zeer laag gehouden, de oogst gebeurt volledig manueel en de vinificatie met de grootste zorg en vakmanschap. Het grootste deel van de wijngaarden is reeds gecertificeerd voor organische productie en het overige deel is in conversie naar een organische productie. De laatste jaren is er ook enorm geïnvesteerd zowel in de wijngaarden als in de wijnkelders. De wijnen worden gemaakt met de allerlaatste apparatuur in een volledig nieuwe architectonisch kelder. Ware aanrader!

  1. 8/10
    Proefschrift
    Afkomstig van 3 subregio’s: Baixo Corgo (zorgt voor fraîcheur), Cima Corgo (complexiteit), Douro Superior (kracht), fermentatie in traditionele granieten lagar, 16 maanden rijping in Franse eiken vaten; mooie kleur, veel zwart fruit, vooral kersen, licht floraal, frisse aanzet met krachtig fruit, rijpe tannine en frisse zuren, veel lengte en sap, versmolten smaakaroma’s, zeer jeugdig.
  2. /
    Best of Portugal
    Category Red Wine Blends: 3rd Place

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024