Pegasus Bay 'Virtuoso' Chardonnay

Waardering:
94%
€48,50
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Heldere citroengele tint. Het boeket en de smaak tonen impressies van citrusvruchten, witte perziken, nectarines, heel exotisch dus. Vitaliteit en kracht in de afdronk, maar toch ingetogen en geconcentreerd.
Inhoud 750 ml
Alcohol 14,0 %
Domein Pegasus Bay
Regio Waipara Valley
Land New Zealand
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan ja
Bio nee
Type witte wijnen
Jaar 2019
Sluiting schroefdop
Blend 100% chardonnay
Per doos 6
Pegasus Bay
De familie Donaldson is sinds het begin van de jaren zeventig ondergedompeld in de wijnindustrie en was pionier in Canterbury. Ivan Donaldson, universitair hoofddocent en adviseur-neuroloog, raakte voor het eerst geïnteresseerd in wijn toen zijn toenmalige vriendin, Christine, hem een boek gaf dat simpelweg 'Wine' heette. Het boek, geschreven door de Engelse industrielegende, Hugh Johnson, begon Ivan op een spannende reis, die nooit is gestopt. Na een reis om de wijnregio's van Europa te verkennen, keerde Ivan terug naar huis om een van de eerste wijngaarden van de moderne tijd in Canterbury te planten… en om te trouwen met Christine, die een integraal onderdeel is geweest van het verhaal van Pegasus Bay. De eerste wijngaard was een hobby waarbij Ivan in de weekenden thuis wijn maakte in de garage, tussendoor de patiënten in zijn privépraktijk 's avonds en na zijn diensten in het openbare ziekenhuis bezocht. Hij begon ook met het schrijven van een wijncolumn in de plaatselijke krant (die hij meer dan 20 jaar voortzette) en was jurylid in talloze wijnshows over de hele wereld. In 2012 ontving Ivan een Order of Merit voor zijn bijdrage aan de neurologie. Halverwege de jaren tachtig hadden Ivan en Chris besloten dat er zeker een toekomst was voor het maken van wijn in Canterbury. Pegasus Bay werd home voor de vier zonen die het vandaag de dag met veel succes runnen. De wijnen blaken van persoonlijkheid en bekoren door hun klasse.
  1. 5/5
    Michael Cooper
    Blended from the 'best barrels', this wine is estate-grown and hand-picked from vines over 30 years old at Waipara. Fermented with indigenous yeasts, it is lees-aged for a year in French oak puncheons (40 per cent new in 2019), matured in tanks on light lees for several more months before bottling, and then bottle-aged for a year prior to its release. The 2019 vintage is bright, light lemon/green, with a fragrant, complex bouquet. Mouthfilling, it is a very 'complete' wine, with deep, ripe stonefruit flavours, searching and savoury, and a seamless, enduring finish. Already delicious.
  2. Excellent
    Otago Daily Times
    Aromas leap from the glass with struck match, lanolin, clotted cream, growing perfume, fruit in support. Creamy at first before tannic grip and chewy phenolics add textural interest. Yellow fruits, ripe peach, richly mouthfilling on a lithe frame. Racy acidity and a bittersweet kernel note gets the salivary glands going. Built for the future.
  3. 96
    Wine Orbit
    A gracefully opulent chardonnay, showing grapefruit, rockmelon, vanillin oak, flint and brioche characters on the nose. The impressively concentrated palate delivers beautifully layered mouthfeel combined with creamy texture and bright acidity, finishing superbly long and expansive.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only