Vergence Red by Pegasus Bay

Waardering:
94%
€32,50
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 14,5 %
Domein Pegasus Bay
Regio Waipara Valley
Land New Zealand
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Sluiting schroefdop
Blend 100% pinot noir
Per doos 6
Pegasus Bay
De familie Donaldson is sinds het begin van de jaren zeventig ondergedompeld in de wijnindustrie en was pionier in Canterbury. Ivan Donaldson, universitair hoofddocent en adviseur-neuroloog, raakte voor het eerst geïnteresseerd in wijn toen zijn toenmalige vriendin, Christine, hem een boek gaf dat simpelweg 'Wine' heette. Het boek, geschreven door de Engelse industrielegende, Hugh Johnson, begon Ivan op een spannende reis, die nooit is gestopt. Na een reis om de wijnregio's van Europa te verkennen, keerde Ivan terug naar huis om een van de eerste wijngaarden van de moderne tijd in Canterbury te planten… en om te trouwen met Christine, die een integraal onderdeel is geweest van het verhaal van Pegasus Bay. De eerste wijngaard was een hobby waarbij Ivan in de weekenden thuis wijn maakte in de garage, tussendoor de patiënten in zijn privépraktijk 's avonds en na zijn diensten in het openbare ziekenhuis bezocht. Hij begon ook met het schrijven van een wijncolumn in de plaatselijke krant (die hij meer dan 20 jaar voortzette) en was jurylid in talloze wijnshows over de hele wereld. In 2012 ontving Ivan een Order of Merit voor zijn bijdrage aan de neurologie. Halverwege de jaren tachtig hadden Ivan en Chris besloten dat er zeker een toekomst was voor het maken van wijn in Canterbury. Pegasus Bay werd home voor de vier zonen die het vandaag de dag met veel succes runnen. De wijnen blaken van persoonlijkheid en bekoren door hun klasse.
  1. 18,5/20
    Raymond Chan Wine Reviews
    Deep, ruby-black, slightly lighter on the rim. The nose is softly full, bright aromas of black cherries, field berries are well-packed in the glass. Herbal notes of thyme and pine interweave deep florals and subtle cinnamon spice. Medium-full bodied, succulent fruit of black cherries and an amalgam of cranberries, tamarillo forms a good core; along with cinnamon, pepper melded with herbal elements, and deep florals lifted smokey underlay. The tannin is fine-textured and powdery, lightly coated the palate and leaves a silky mouthfeel. The acid is soft and balanced, bridging the flavours to a lingering, elegant finish. This is a harmonious Pinot Noir with succulent fruit, herbal and floral details and a fine powdery palate.
  2. 97
    Stephen Bennet
    What a fantastic wine to top the tasting and a real statement as to what whole- bunch fermentation can bring to a wine when managed and balanced to a high degree. Showing a really enticing, complex, gamy bouquet with a plethora of aromas such as wild berries, dark chocolate, coffee, crushed-thyme with plenty, (but not too much) vanilla oak in support. A seductive, plush, lush- textured wine with impressive weight, and a tasty, lingering finish that is perhaps the most impressive facet of all.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only