Pago de Carraovejas 'El Anéjon'

Netto icoon
Waardering:
93%
€105,90 €87,52
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 15,5 %
Domein Pago de Carraovejas
Regio Ribera del Duero
Land España
Netto wijn ja
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2018
Sluiting kurk
Blend 81% tinto fino, 12% merlot & 7% cabernet sauvignon
Per doos 3
Pago de Carraovejas
Zo’n 30 jaar geleden is Pago de Carraovejas opgericht door José María Ruiz. Naast zijn eigen restaurant wilde hij wijnen maken die bij zijn keuken zou passen. De traditionele varkensgerechten “cochinillo” waren zijn leidraad. Eerst heeft hij zijn smaak ontwikkeld als Sommelier zijnde en heeft hij zelfs meegedaan aan de Sommelier World Challenge georganiseerd door de International Organization of Vine and Wine in Milan. De druiven van Pago de Carraovejas zijn afkomstig van eigen wijngaarden in de Botijas-riviervallei en geplant tussen 1988 en 2011. Het werk van de afgelopen 30 jaar is gericht op ambachtelijke wijnbouw waarbij het terroir een sleutelrol vervult in de kwaliteit. Ze hebben bijzondere veel aandacht besteed aan het onderhoud van de bodem o.a. door begroeiing tussen de wijnranken toe te staan. Mede hierdoor zijn ze in staat gesteld om het ecosysteem van de vallei te ontwikkelen maar ook door het gebruik van organische mest en andere natuurlijke hulpmiddelen. De druiven worden in de nacht geplukt om het sap fris te houden. Ze voeren op twee momenten een selectie uit: eerst aan de wijnstok en dan in de winery op de “Table de Tri”. Alles gebeurt met zwaartekracht in de winery, dus de wijn wordt niet rondgepompt. De percelen worden apart gevinifieerd en later geblend. Vervolgens rijpt de wijn ongeveer twaalf maanden op fust.
  1. 93
    Parker
    The 2018 El Anejón is a blend of 81% Tinto Fino, 12% Merlot and 7% Cabernet Sauvignon from a very steep slope where they have to make it terraced. First produced in 2009, the wine fermented in oak vat and matured in new barrels for one year. It was a very good vintage after the frost of 2017 (when they only produced Pago de Carraovejas); they had enough rain and cooler temperatures, and the crop was very balanced. The summer was dry and warm, the grapes achieved very good ripeness, and the wine finished with 15.5% alcohol. It has a ripe nose with some earthy notes, and despite all the new oak, the wine does not feel too oaky (they also keep the bottled wine for three years before it's released). It's very ripe and comes through as powerful, with plenty of tannin and a dark profile of aromas, developing notes of black olives with time in the glass. They are concerned about the alcohol level in the wine (in the past, they never harvested anything below 14% alcohol), but their main concern is the balance in the wine. It needs some more time in bottle. 16,000 bottles produced.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering