Moss Wood - Semillon

Waardering:
93%
€29,95 €24,75
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Goed gevuld strogeel, een intens citroen/limoenparfum dat opstuift uit het glas, heel fris. De smaak is mooi droog en zit eveneens in het frisse segment met citruszeste en wat ondersteunende kruidigheid (iets grassigs). Dit is een wijn met behoorlijk veel body en het mondgevoel is dan ook wat vettig, Een gastronomische witte wijn (bv. bij gebakken vis of gevogelte).
Inhoud 750 ml
Alcohol 14,5 %
Domein Moss Wood
Regio Margaret River
Land Australia
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type witte wijnen
Jaar 2021
Sluiting schroefdop
Blend 100% semillon
Per doos 12
Moss Wood
Moss Wood, geplant in 1969, is één van de pioniers van de Margaret River-wijnstreek, gelegen in de noordelijke subregio van Wilyabrup, West-Australië. Clare & Keith Mugford, wijnbouwers en eigenaren, maken sinds respectievelijk 1984 en 1979 wijn op het kleine Moss Wood. Hun veeleisende oog voor detail zorgt voor de productie van druiven van exceptionele kwaliteit. Jaar in jaar uit onderscheiden de fijne wijnen zich door hun consistentie en uitzonderlijk bewaarpotentieel. Reeds jaren draagt de Moss Wood Cabernet Sauvignon de titel als allerbeste van Australië. De namen Moss Wood & Mugford staan synoniem voor compromisloze kwaliteit.
  1. 92
    Ray Jordan
    This wine always has me tearing my hair out – because when you taste it you keep asking why more don’t make a straight varietal Semillon in this pure and pristine style. Delicious with almost sweet primary characters balanced by a crisp powdery acidity. The palate is bright and lively with a long finish.
  2. 95
    Bob Campbell
    Rich, ripe and vibrant Semillon with citrus, lemon curd, lime zest and a suggestion of crushed fennel. A weighty, high-energy wine with an appealing hint of bitterness on the finish. Clearly a long-distance runner, although it can be appreciated now. A very serious Semillon.
  3. 92
    Wine Pilot
    Moss Wood in Margaret River has been making Semillon for over four decades, and it has a loyal following. Not always as consistent as their other wines, but, as they say in the classics, when it is good, it is very good. The style has seen variations over time and vintage conditions play a role (Moss Wood offer exceptionally detailed reports of vintages on their website if you ever want to get the low down). Semillon from Margaret River is usually blended with Sauvignon Blanc but, at Moss Wood, they prefer to go solo. Hand harvested and then whole-bunch pressed before transfer into stainless steel tanks for 48 hours. Multiple yeast strains are then added for fermentation at 18 degrees to dryness. Then racked, sterile filtered and bottled.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only