Zo’n 30 jaar geleden is Pago de Carraovejas opgericht door José María Ruiz. Naast zijn eigen restaurant wilde hij wijnen maken die bij zijn keuken zou passen. De traditionele varkensgerechten “cochinillo” waren zijn leidraad. Eerst heeft hij zijn smaak ontwikkeld als Sommelier zijnde en heeft hij zelfs meegedaan aan de Sommelier World Challenge georganiseerd door de International Organization of Vine and Wine in Milan. De druiven van Pago de Carraovejas zijn afkomstig van eigen wijngaarden in de Botijas-riviervallei en geplant tussen 1988 en 2011. Het werk van de afgelopen 30 jaar is gericht op ambachtelijke wijnbouw waarbij het terroir een sleutelrol vervult in de kwaliteit. Ze hebben bijzondere veel aandacht besteed aan het onderhoud van de bodem o.a. door begroeiing tussen de wijnranken toe te staan. Mede hierdoor zijn ze in staat gesteld om het ecosysteem van de vallei te ontwikkelen maar ook door het gebruik van organische mest en andere natuurlijke hulpmiddelen. De druiven worden in de nacht geplukt om het sap fris te houden. Ze voeren op twee momenten een selectie uit: eerst aan de wijnstok en dan in de winery op de “Table de Tri”. Alles gebeurt met zwaartekracht in de winery, dus de wijn wordt niet rondgepompt. De percelen worden apart gevinifieerd en later geblend. Vervolgens rijpt de wijn ongeveer twaalf maanden op fust.

Ontdek de wijnen van Pago de Carraovejas

  1. Pago de Carraovejas 'El Anéjon'
    Netto icoon

    España • Ribera Del Duero

    2015

    750 ml

    €105,90
  2. Pago de Carraovejas �El Anéjon�
    Netto icoon

    España • Ribera Del Duero

    2015

    750 ml

    €178,00
  3. Pago de Carraovejas

    España • Ribera Del Duero

    2015

    750 ml

    €44,00