Juan Gil 'Yellow Label'

Waardering:
89%
Aanbiedingsprijs €7,50 Normale prijs €10,50
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Handgeplukte Monastrell, na fermentatie gedurende 4 maanden op deels Franse/deels Amerikaanse eik. Intens diepe kersenkleur. Krachtig aroma, attractieve fruitaroma’s die zeer mooi in balans blijven in de lange afdronk. Heerlijk glas! Een voltreffer voor de goede tafel.
Inhoud 750 ml
Alcohol 14,5 %
Domein Juan Gil
Regio Jumilla
Land España
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan ja
Bio ja
Type rode wijnen
Jaar 2022
Sluiting kurk
Blend 100% monastrell
Per doos 6
Juan Gil
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op dit domein is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Pedrera is de instap en geeft onmiddellijk de toon aan. De ‘Yellow Label’, uitzonderlijk van oude wijnstokken Monastrell vertoont meer concentratie, mooi donker rood fruit. De cuvée ‘Silver Label’, één van onze grote favorieten biedt een serieuze wijn met grote structuur en veel diepgang. De nieuwe topcuvée ’18 meses’ met ‘Blue Label’ is werkelijk spectaculair. Magnifieke collectie!
  1. 89
    Decanter
    This juicy and easy drinking Monastrell is made from dry-farmed organic bush vines planted at 700-900m. Ripe raspberry, blueberry and black cherry aromas, with a hint of spice from light oak ageing. Generous brambly fruit, rounded tannins, ripe plum and spices on the palate with a rustic hint to the finish. A versatile food wine.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only