Venus La Universal - 'Venus de Cartoixa' Blanco

Waardering:
94%
€63,50
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 14,0 %
Domein La Universal
Regio Montsant
Land España
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type witte wijnen
Jaar 2017
Sluiting kurk
Blend 100% xarel lo
Per doos 6
La Universal
‘t luxueuse culinaire magazine ‘Spain Gourmetour’ wijdt een uitgebreid artikel aan Sara Pérez. ‘t Boeiende en lovende artikel draagt als titel ‘Une touche de Vénus’. De inleiding luidt als volgt: ‘La sensualité de ses vins et sa doctrine vinicole font de Sara Pérez, de la lignée des Pérez Ovejero, précurseurs du renouveau du Priorat, la femme la plus importante du vin espagnol.’ Sara Pérez heeft ook de leiding van het familiedomein Clos Martinet. Daarnaast werkt ze nauw samen met haar broer Adria op Cims de Porrera. Vader José Luis Pérez, één der belangrijke figuren in de Spaanse wijnwereld, is trots op zijn kinderen. Zelf blijft hij actief in verschillende wijnprojecten. Samen met haar echtgenoot René Barbier (Clos Mogador) bezit en vinifieert Sara Pérez twee schitterende wijnen op Venus La Universal. Als een hommage aan iedere kleine levensmiddelenfabrikant uit de jaren ‘20 die graag groot wou worden, heeft Sara dit mini-domeintje Compania Universal de Vinos gedoopt. Daar op ‘La Uni’, zoals ze het zelf graag noemt, heeft ze zowat de moeder van alle vrouwelijke wijnen gecreëerd: Venus. En ‘Dido’ is de méér dan voorbeeldige dochter van ‘Venus’. Nieuw is de Dido blanco, een complexe witte wijn op basis van Macabeo en Garnacha Blanca, met gedeeltelijke fermentatie op Franse eik. De wijn verdient een beetje flesrijping en wordt best geserveerd in grote glazen. Elegante ‘vrouwelijke’ wijnen met veel stijl.
  1. 94
    Parker
    The white 2017 Venus de Cartoixà was produced with Cartoixá grapes, the local name for Xarello, from half a hectare of 60-year-old vines in Falset, in the clay and limestone zone, and some grapes from a small plot on granite soils that was regrafted to Cartoixà from the original plot, used for the second time in this wine. The clusters were pressed directly, and the juice fermented slowly in a 600-liter oak barrel and a 190-liter glass demijohn with indigenous yeasts. The wine spent 20 months in oak demi-muid. They didn't use any added sulfur throughout the whole process. The profile is quite different from the 2016; it feels riper and more Mediterranean, with notes of chamomile and dried flowers. The palate is round and gentle, with integrated acidity, more in the style of the 2015. 988 bottles were filled in July 2019.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only