Aymara+ Limited Release

Waardering:
90%
€7,95 €6,57
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Donkere, intense kleur. Het boeket verklapt onmiddellijk de magnifieke concentratie van de grand cuvée en bekoort met volle expressie van woudvruchten, een tikje tabak en fijn hout. Het spektakel ontpopt zich integraal in de mond; heerlijke suave mix van rijpe donkere en rode vruchten, ondersteund door een vleugje Franse barrique en zachte tannines. Alles is perfect in evenwicht en resulteert in een superbe, bijzonder stijlvolle en elegante afdronk.
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,5 %
Domein Aymara
Regio Maule Valley
Land Chile
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2010
Sluiting schroefdop
Blend cabernet sauvignon, carignan, cinsault & malbec
Aymara
De Aymara zijn een oude stam, rijk aan mythes, veel kennis en zin voor spiritualiteit. Ze zijn na de Quechua de grootste inheemse etnische groepering van Zuid Amerika. De Aymara leven voor meer dan 2000 jaar in de majestueuze Andes gebergten, op de grens met Bolivia, in vaak barre weersomstandigheden. Het is een volk dat gehard is door extreme weer- en leefomstandigheden. Wij kozen de naam Aymara als een eerbetoon aan deze weerbare bevolkingsgroep die vasthoudt aan rijke culturele tradities. De Aymara wijnen worden door ons gemaakt in Chili in samenspraak met een bevriende oenoloog/wijnmaker. Voor de lekkere frisse witte wijn kopen we fruit uit de koele regio’s van Chili, zoals de befaamde Casablanca vallei. De rode komen van de Maule Vallei, waar een schat aan oude wijngaarden een magnifieke bron vormt voor wijnen met karakter en body, mooi fruit en zachte tannines. Zéér aanbevolen.
  1. -
    Sven de Ridder | Gazet van Antwerpen - Cita
    Een wijn met veel body en fruit, waarin ik ook chocolade herkende. Deed me denken aan de betere Zuid-Afrikaanse wijnen. Helemaal mijn ding.
  2. -
    Frank Van der Auwera
    Pittig detail: het is de Vlaamse wijnimporteur die samen met de Chileense wijnmaker deze cuv�e heeft samengesteld. Een geslaagde vierdruivenmix met een inktzwarte kleur, boordervol vlezig blauw en zwart bosfruit. Daarnaast een aardse eiktoets en impressies van havannasigaar. 'Straffen toebak' voor een straffe prijs. Een wijn die wel snakt naar (geroosterd) rood vlees.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024