Clos des Fous - 'Würm' Cabernet Sauvignon

Waardering:
92%
€38,95
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 14,5 %
Domein Clos des Fous
Regio Maipo Valley
Land Chile
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2013
Sluiting kurk
Blend 100% cabernet sauvignon
Clos des Fous
Clos des Fous is een nieuw mini project van vier ‘fous de vin’. Vooreerst is er Pedro Parra, de grote terroirspecialist die over heel de wereld door de meest kritische wijnbouwers ingehuurd wordt en zijn terroiradvies geeft. Dan heb je viticulturist Paco Leyton die de algemene leiding op zich neemt. De wijnmaker is niemand minder dan François Massoc, een Chileen met roots in Bourgogne. En last but not least is er Albert Cussen, die met zijn jarenlange ervaring in de wijnindustrie in Chili een stevige reputatie heeft opgebouwd, en de Chileense wijnmarkt kent als geen ander. De vier partners zijn gepassioneerd door grote wijn. Voor Clos des Fous oriënteren ze zich vooral naar de zuidelijke streken van Chili, een flink stuk koeler dan de traditionele regios zoals Maipo. De wijngaarden voor de magnifieke Chardonnay en Cabernet Sauvignon situeren zich in Alto Cachapoal, en werkelijk ‘Alto’! De terrasjes, werkelijk in de Andes gebergten, zijn bijzonder alluviaal met een dikke grindbodem. De Pinot Noir-wijnen van Clos des Fous komen van Zuid-Chili, waar een koel klimaat en unieke terroir voor spectakel zorgen. De beperkte cuvées Pinot Noir zijn zonder meer uniek en als beste van Zuid-Amerika te beschouwen. Clos des Fous schittert met een collectie wijnen met veel ego en finesse. Top!
  1. -
    Pedro Parra
    My focus has always been Pinot Noir and Chardonnay so I would say Aux Reignots from Liger Belair and Puligny Montrachet 1er Cru Les Folati�res from Jacques Lardi�re at Jadot because of their minerality. Aux Reignots is a 1er Cru that deserves to be a Grand Cru, just above La Roman�e and Roman�e Conti. I have tasted it so many times and I remember that first time, in 2004, when I really understood minerality in Pinot Noir. I have tasted Les Folati�res a few times and it is always amazing. The strong personality of Jacques Lardi�re touches me deeply, especially his ideas on terroir, energy and biodynamic viticulture.
  2. 93
    Parker
    The 2013 Cabernet Sauvignon W�rm is produced with fruit from Alto Cachapoal, from their Grillos Cantores vineyard. It fermented in stainless steel with a slow malolactic and aging in French oak barrels with lees for two years. This always feels more mainstream and with a commercial, oaky profile with notes of graphite and cedar wood, hints of tobacco leaves and cracked peppercorns. It has the freshness of 2013, with fine tannins and a medium body, quite tasty.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only