Clos des Fous 'Subsollum' Pinot Noir

Waardering:
90%
€18,05 €14,92
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Wijnmaker en terroirspecialist Pedro Parra is grote fan van Pinot Noir. Deze cuvée ‘Subsollum’ komt van een wijngaard in Zuid-Chili met een koel klimaat. Lichtrode kleur met mooie glinstering. De neus is één en al bessen, aardbeien en viooltjes. In de mond heel elegant en verfijnd, dit is absoluut niet de stoere Pinot Noir maar werkelijk de fijne, elegante stijl. Prachtige, fijne afdronk, zoveel finesse!
Inhoud 750 ml
Alcohol 14,0 %
Domein Clos des Fous
Regio Aconcagua Costa
Land Chile
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2013
Sluiting kurk
Blend 100% pinot noir
Clos des Fous
Clos des Fous is een nieuw mini project van vier ‘fous de vin’. Vooreerst is er Pedro Parra, de grote terroirspecialist die over heel de wereld door de meest kritische wijnbouwers ingehuurd wordt en zijn terroiradvies geeft. Dan heb je viticulturist Paco Leyton die de algemene leiding op zich neemt. De wijnmaker is niemand minder dan François Massoc, een Chileen met roots in Bourgogne. En last but not least is er Albert Cussen, die met zijn jarenlange ervaring in de wijnindustrie in Chili een stevige reputatie heeft opgebouwd, en de Chileense wijnmarkt kent als geen ander. De vier partners zijn gepassioneerd door grote wijn. Voor Clos des Fous oriënteren ze zich vooral naar de zuidelijke streken van Chili, een flink stuk koeler dan de traditionele regios zoals Maipo. De wijngaarden voor de magnifieke Chardonnay en Cabernet Sauvignon situeren zich in Alto Cachapoal, en werkelijk ‘Alto’! De terrasjes, werkelijk in de Andes gebergten, zijn bijzonder alluviaal met een dikke grindbodem. De Pinot Noir-wijnen van Clos des Fous komen van Zuid-Chili, waar een koel klimaat en unieke terroir voor spectakel zorgen. De beperkte cuvées Pinot Noir zijn zonder meer uniek en als beste van Zuid-Amerika te beschouwen. Clos des Fous schittert met een collectie wijnen met veel ego en finesse. Top!
  1. -
    Alain Bloeykens
    Pinot noir is ongetwijfeld ��n van de sterwijnen uit het gamma en dat hoeft nauwelijks te verwonderen. Wijnmaker Fran�ois Massoc heeft nauwe bindingen met die Bourgogne en terroir-specialist Pedro Parra is letterlijk bezeten door die pinot noir. Daarom dat op zoek gegaan werd naar het perfecte terroir en die vonden ze in het Chileense diepe zuiden. En die werd beplant met de beste klonen uit de Bourgogne. In het glas pinot noir die veel bourgognes het nakijken geeft. Briljant mediumrood getint, erg knappe neus, vers rood fruit, vooral framboos, aardbei en bosbes, fijn en fris, netjes gevuld van bij de start, ook de mond is ��n en al fruit, geen stoere krachtpatser maar fluweelzachte tannines in de staart, fraai toegedekt met mineraalfrisse zuren. Grootse pinot noir, ��n en al elegantie, voor bij een stukje gevogelte of wit vlees.
  2. -
    Pedro Parra
    My focus has always been Pinot Noir and Chardonnay so I would say Aux Reignots from Liger Belair and Puligny Montrachet 1er Cru Les Folati�res from Jacques Lardi�re at Jadot because of their minerality. Aux Reignots is a 1er Cru that deserves to be a Grand Cru, just above La Roman�e and Roman�e Conti. I have tasted it so many times and I remember that first time, in 2004, when I really understood minerality in Pinot Noir. I have tasted Les Folati�res a few times and it is always amazing. The strong personality of Jacques Lardi�re touches me deeply, especially his ideas on terroir, energy and biodynamic viticulture.
  3. 91
    Parker
    The 2013 Subsollum Pinot Noir is a blend of Pinot Noir from different origins, Aconcagua and Malleco, and is named after the subsoil that is different in each place; there is limestone in Aconcagua and volcanic tuff (volcanic ashes with a high mineral content) in southern Malleco. The grapes are transported to the winery in Cauquenes and each fermented separately. The wine is bottled unoaked and kept in stainless steel vats separately for some 18 months before the components are blended and bottled. The nose is ripe, yet fresh with musky strawberries, hints of decayed leaves and some spices. The palate is light to medium-bodied; here they want a wine that tastes and smell of Pinot Noir, and they certainly achieved it. It's polished, but at the same time it has some wilderness; it has character. Very tasty and easy to drink.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024