Mas Martinet 'Cami Pesseroles'

Waardering:
94%
€91,95
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

“Cami Pesseroles” ,een oud pad hetgeen de drie kleine wijngaarden omringd waar de druivenstokken van 95 jaar(!) oud staan tussen Porrera en Gratallops. Twee druiven, Carinena( 60%) en Garnacha (40%) vormen hier de basis op een zeer arme ondergrond boordevol gesteente. Zeer geringe productie, slechts 2 hectaren met een natuurlijk laag rendement door de leeftijd van de stokken in combinatie met de structuur van de bodem levert een enorme concentratie in het glas op. De familie Perez kiest hier opnieuw voor de unieke expressie van de van de wijngaard, zo min mogelijk interventie in het proces van wijn maken, slechts ondersteuning van het eiken vat: 1e en 2e jaars houtgebruik bij de lagering. Puurheid van smaak! Loepzuiver met een zeer fraai bouquet van framboos, zwarte bessen, rozemarijn, cacao, zachte impressie van vanille en een aangenaam rokerige ondertoon. Zijdezachte aanzet naar een ongelooflijk lange minerale finish.Duidelijk een wijn met een groot bewaarpotentieel maar ook in de jeugd een zeer indrukwekkende ervaring.
Inhoud 750 ml
Alcohol 15,0 %
Domein Mas Martinet
Regio Priorat
Land España
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio ja
Type rode wijnen
Jaar 2015
Sluiting kurk
Blend 60% carignan & 40% garnacha
Mas Martinet

De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Grote klasse. Clos Martinet en Martinet Bru 
waren ad Bibendum’s eerste aanwinsten uit Spanje. Meerdere verticale degustaties, teruggaand tot onze allereerste aankoop van de Clos Martinet 1995, bevestigen de grote continuïteit van deze unieke wijn.
De recente millésimes zijn enkel maar beter als voorheen. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara verkiest voor ‘le grand vin’ Clos Martinet hoofdzakelijk de autochtone druivensoorten Grenache, Syrah en Carignan. Op Mas Martinet werden de laatste jaren alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. De Martinet-wijnen blijven voor ons het toonbeeld van de inmiddels
populaire Priorat regio. Top!

  1. 94
    Parker
    hey have aged a substantial part of the Cari�ena in glass demijohns since 2015, and from 2017 they have started experimenting with some chestnut barrels. So, this 2015 Cam� Pesseroles shows a new profile that might have helped to provide freshness, and it avoids some volatility that occurs when the vintages are very warm as well as the mineral and iron-like part of the wine. This always has a very low pH, but in this ripe year, there is very good balance. The tannins are very fine and there is good harmony, with integrated acidity. Only 1,500 bottles were produced in 2015, and there will be even less in 2016. Mas Martinet needs no introduction. They are one of the pioneers of the Priorat renaissance from 1989. They are located in the outskirts of Gratallops.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only