Mas Martinet 'Cami Pesseroles'

Waardering:
94%
€91,95 €75,99
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

“Cami Pesseroles” ,een oud pad hetgeen de drie kleine wijngaarden omringd waar de druivenstokken van 95 jaar(!) oud staan tussen Porrera en Gratallops. Twee druiven, Carinena( 60%) en Garnacha (40%) vormen hier de basis op een zeer arme ondergrond boordevol gesteente. Zeer geringe productie, slechts 2 hectaren met een natuurlijk laag rendement door de leeftijd van de stokken in combinatie met de structuur van de bodem levert een enorme concentratie in het glas op. De familie Perez kiest hier opnieuw voor de unieke expressie van de van de wijngaard, zo min mogelijk interventie in het proces van wijn maken, slechts ondersteuning van het eiken vat: 1e en 2e jaars houtgebruik bij de lagering. Puurheid van smaak! Loepzuiver met een zeer fraai bouquet van framboos, zwarte bessen, rozemarijn, cacao, zachte impressie van vanille en een aangenaam rokerige ondertoon. Zijdezachte aanzet naar een ongelooflijk lange minerale finish. Duidelijk een wijn met een groot bewaarpotentieel maar ook in de jeugd een zeer indrukwekkende ervaring.
Inhoud 750 ml
Alcohol 15,0 %
Domein Mas Martinet
Regio Priorat
Land España
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio ja
Type rode wijnen
Jaar 2011
Sluiting kurk
Blend 60% carignan & garnacha
Mas Martinet

De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Grote klasse. Clos Martinet en Martinet Bru 
waren ad Bibendum’s eerste aanwinsten uit Spanje. Meerdere verticale degustaties, teruggaand tot onze allereerste aankoop van de Clos Martinet 1995, bevestigen de grote continuïteit van deze unieke wijn.
De recente millésimes zijn enkel maar beter als voorheen. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara verkiest voor ‘le grand vin’ Clos Martinet hoofdzakelijk de autochtone druivensoorten Grenache, Syrah en Carignan. Op Mas Martinet werden de laatste jaren alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. De Martinet-wijnen blijven voor ons het toonbeeld van de inmiddels
populaire Priorat regio. Top!

  1. 94
    Josh Raynolds | Vinous
    Deep ruby. Drop-dead gorgeous aromas of red and dark fruit preserves, incense, smoky minerals and Asian spices are complicated by exotic hints of fruitcake and apricot. On the palate, peppery spice and mineral notes sharpen the intense, deeply concentrated yet lively raspberry, bitter cherry and violet pastille flavors. The wine deftly blends richness and vivacity, with a mineral quality that adds tension to the strikingly long and gently tannic finish.
  2. 94
    Parker
    The 2011 Cami Pesseroles is sourced from a very old vineyard planted with approximately 60% Cari�ena and 40% Garnacha on yellow slate where the iron component is not oxidized like in the red slate. It has the ripeness of the warm 2011 vintage but I feel the Cari�ena behaved quite well adding its rustic elegance along with notes of tree bark, earth, a little iron, shoe polish, graphite and wet slate, whereas the Garnacha added a touch of red cherries. The palate is medium to full-bodied with earthy tannins and good intensity, no doubt lifted by the alcohol. A powerful Pesseroles; both 2011 and 2012 have a lot of new oak, yet there's no trace of it, which speaks to the natural power and concentration of the grapes. 1,100 bottles produced.

    I tasted mostly 2011 and some 2012s form Martinet. I visited a couple of vineyards with Sara P�rez and understood why they want to keep the vineyards vinified and bottled separately as they are so different and they show the character of the place so well that it would be a shame to blend them together.
    After 20 years they are still fine tuning their rancio wine that I hope will be released soon. I saw the wine from the last vintage aging in glass demijohns on top of the roof and tasted a delightful sample of what will join the roots and essence of old-time Priorat with the 1989 pioneers, thanks to the determination of Sara Perez.
  3. 94
    International Wine Review
    The 2008 Cami Pesseroles is a magnificent blend of 60% Garnacha and 40% Cari�ena from a two hectare, low yielding, 90 year old hillside vineyard. Medium dark ruby in color and aged in barriques, it offers aromas of dark cherry fruit, toast, and minerals. These are followed on the palate by densely concentrated red and black ripe, spicy fruit with a soft texture, firm silky tannins and a long finish. Drink 2015-2022.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only