Joel Gott 'Unoaked' Chardonnay

Waardering:
90%
€18,00 €14,88
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Joel Gott is ongetwijfeld één van de beste wijnmakers in Californië en deze gulle, sappige wijn is daar het bewijs van. Schitterende mediumgele, gouden kleur super glanzend en met vette trage tranen tegen de glaswand. Een volmondige Chardonnay, die enorm exotisch geurt naar mango, verse abrikozenjam, rijpe peer, amandel en passievrucht. In de mond daarna eerst citrus energiek en zestefris, maar dan opnieuw met rijpere impressies van tropisch fruit (ananas, mango, guave), sappig en gul.
Inhoud 750 ml
Alcohol 14,0 %
Domein Joel Gott Wines
Regio California
Land United States
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type witte wijnen
Jaar 2016
Sluiting schroefdop
Blend 100% chardonnay
Joel Gott Wines

Joel Gott richtte zijn wijndomein op in 1996 met een duidelijke visie: schone, goed gebalanceerde, complexe en tegelijk elegante wijnen uit Californië. En daar slaagt hij bijzonder goed in. De Joel Gott  wijnen ontgoochelen nooit, ze weerspiegelen mooi de typische druivensoorten gekoppeld aan een tikje terroir. Gott is een levensgenieter en houdt van echte dingen. In 1999 richtte hij Gotts op, een Californische roadside hamburgertent waar je de beste burgers kan eten. Prachtig assortiment en in
Californische normen uiterst betaalbaar.

  1. -
    Hubrecht Duijker
    Wijn maken zit bij Joel Gott in zijn bloed. De grootvader van deze Californi�r maakte wijn, zijn vader idem, en hijzelf doet het sinds 1996. Dit nadat hij drie jaar eerder een wijn- en delicatessenwinkel was begonnen in Calistoga (Napa Valley). Bepaald bijzonder is het aanzienlijke aantal regio�s waaruit Joel de benodigde druiven selecteert. Voor zijn milde, door discreet gekruid tropisch fruit getypeerde, volle Chardonnay unoaked 2016 waren dat er vijf, en voor de Cabernet Sauvignon 815 2015 zelfs acht. Een kwart van laatstgenoemde wijn werd op vat gelagerd, wat de zachte, milde vanilletonen en de eveneens zachte kruidigheid in de bessige, vlezige smaak verklaart. Beide wijnen kunnen als klassiek Californisch worden beschouwd.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only