Laibach ‘Grand Pinotage RR’
€55,95
Rudolf Kuehner: ‘From the foothills of the Simonsberg this wine, made from grapes of our oldest Pinotage Vineyard, shows what Laibach is all about. Since twenty years we blend terroir, passion and dedicated people together to punch above our weight and go where we never thought it would be possible. Very much like ad Bibendum, one of our first customers. Only grapes from the oldest Pinotage vineyards are handpicked and carefully selected for this wine. After at least one year in first and second-fill small French oak barrels only a few of our best batches were selected for this organic wine, expressing the unique terroir of the Simonsberg – Stellenbosch. This Pinotage is the pinnacle of what we are able to produce from deep, red clay soils. 4820 bottles, 300 magnums, 60 double magnums & 30 jéroboam (5l)’
Inhoud | 1.5 l |
---|---|
Alcohol | 14,5 % |
Domein | Laibach Vineyards |
Regio | Stellenbosch |
Land | Suid-Afrika |
Netto wijn | nee |
Netto netto wijn | nee |
Vegan | nee |
Bio | ja |
Type | rode wijnen |
Jaar | 2016 |
Sluiting | kurk |
Blend | 100% pinotage |
Laibach Vineyards
De geschiedenis van Laibach gaat terug tot het jaar 1818. Oorspronkelijk heette het "Goed Succes" en was het eigendom van de Nederlander Daniel Johannes van Ryneveld uit Amsterdam. Deze uitgestrekte boerderij strekte zich uit over het grootste deel van de vallei omringd door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutsberg. Later werd het opgedeeld in drie boerderijen: Warwick, De Goede Suces en de rest van de boerderij Good Success. Die laatste werd in 1994 Laibach toen ondernemer Friedrich Laibach zijn droom van het bezitten van een wijngaard realiseerde. Vandaag zijn de dieprode gronden opnieuw beplant met virusvrije nieuwe klonen en is er een nieuwe wijnmakerij gebouwd. De pittoreske wijngaarden van Laibach worden geflankeerd door de beroemde wijngaarden van Kanonkop, Warwick, Marklew en Lievland. Uiteindelijk is de wijnkwaliteit steeds verbonden met het land waar de druiven worden verbouwd. De selectie van locaties is essentieel bij het maken van goede wijnen, want smaak begint in de wijngaarden. De Simonsberg-terroir met zijn arme dieprode bodems (Glovelly, Glenrosa) en verkoelende zeewinden uit de nabijgelegen False Bay is ideaal voor wijnen met body en complexiteit. Reeds méér dan 20 jaar maakt Laibach deel uit van de portefeuille van ad Bibendum. En in die periode hebben de wijnen nooit ontgoocheld en worden ze jaar na jaar beter en verfijnder.Schrijf uw eigen review