Corton-Charlemagne Grand Cru 'Cuvée François Salin' Blanc - Hospices de Beaune - Elevé & Mis en bouteille par Lucien Le Moine

Netto icon
€880,95 €728,06
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

De Corton Charlemagne ‘Cuvée François Salin’ wordt beschouwd als de nec plus ultra van Bourgogne wit. Het uitzonderlijke kleine perceel geeft jaar na jaar topdruiven, deze cuvée is dan ook zéér gegeerd tijdens de jaarlijkse veiling in november. Als de ‘matière première’ reeds top is en je dan de wijn laat opvoeden door één van de grootste Bourgogne specialisten, dan spreekt het voor zich dat je van een juweel kan spreken. Een ‘grand cru’ in al zijn aspecten, een topwijn met een bewaarcapaciteit van minimaal 20 jaar. Mega!
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,0 %
Domein Hospices de Beaune
Regio Bourgogne
Land France
Netto wijn ja
Netto netto wijn ja
Vegan nee
Bio nee
Type witte wijnen
Jaar 2017
Sluiting kurk
Blend 100% chardonnay
Subdomain corton-charlemagne
Hospices de Beaune

Jaargang 2017 werd aanvankelijk niet helemaal naar waarde geschat maar ontpopte zich tot een zéér groot millésime. Voor de eerste keer in de geschiedenis van ad Bibendum kochten Björn en Johan Monard 4 uitzonderlijke cuvées op de jaarlijkse veiling van Hospices de Beaune. De wijnen werden toevertrouwd aan topwijnmaker Mounir Saouma van het gerenommeerde huis Lucien Le Moine voor de elevering. Mounir is één van de meest getalenteerde wijnmakers van Bourgogne. Hij wist de vier topwijnen compleet naar zijn meesterlijke hand te zetten, waardoor deze wijnen niet enkel groots zijn, maar als exceptioneel en magistraal mogen beschouwd worden. 

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering