Ata Rangi 'Crimson' Pinot Noir

Waardering:
92%
€25,95 €21,45
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Crimson start met een dieprode kersenkleur, glanzend en met fonkelende tranen. Verfijnd geparfumeerd met rozenblaadjes, pruimen en zwarte kers. In de mond heerlijk sappig en genereus rijp met veel bramen, kersen en een tikkeltje kruidigheid. Een lange, smakelijke afdronk met verfijnde zuren maken deze Pinot Noir vergelijkbaar met de grote Bourgogne (type Chambolle Musigny).
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,5 %
Domein Ata Rangi
Regio Martinborough
Land New Zealand
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2018
Sluiting schroefdop
Blend 100% pinot noir
Ata Rangi
In 1980 nam de oprichter van Ata Rangi, Clive Paton, de gedurfde beslissing om zijn kleine kudde melkkoeien te verkopen om 5 hectare steenachtige, kale schapenweide aan de rand van het kleine dorp Martinborough te kopen. Zijn droom, geïnspireerd door een wetenschappelijk bodem- en klimaatrapport over de geschiktheid van Martinborough voor de druiventeelt, was om een wijnboer van wereldklasse te worden. Als fervent rugbyspeler had hij vaak zijn knieën gevild op de vrij doorlatende grind van Martinborough, dus hij kende heel goed de uitdagingen waarmee hij te maken kreeg bij het verzorgen van de jonge wijnstokken. Klein detail, de scheutjes van de Pinot Noir waren van het legendarische Romanée Conti in Bourgogne, die hij binnengesmokkeld had in Nieuw Zeeland. Clive kreeg al snel gezelschap van zijn zus Alison, die een aangrenzende paddock van 2 ha kocht. Clive plantte dit met Pinot Noir terwijl zij in Londen werkte, waar ze haar kennis van de internationale wijnhandel versterkte. Clive trouwde in 1987, nadat hij zijn vrouw Phyll in Marlborough had ontmoet, waar ze ook als wijnmaker had gewerkt. Ata Rangi heeft, grotendeels dankzij de getalenteerde en zeer gerespecteerde wijnmaker Helen Masters, een benijdenswaardige reputatie als één van de meest gerespecteerde Pinot Noir-producenten in de Nieuwe Wereld en blijft trots in familiebezit.
  1. 91
    Wine Enthusiast
    Like the name itself, this wine is vibrant crimson in color. There’s a slight reductive funk on the nose, but this blows off quickly in the glass, replaced by bright red fruit, crushed violet, and minerals, all backed by something more savory and stalky, like soy sauce and cinnamon stick. In the mouth it’s light and lithe, crunching with fresh fruit and saline notes through to the finish, and wound tightly by powdery tannins. Simultaneously serious yet approachable. Drink now–2027.
  2. 93
    James Suckling
    There’s so much to this wine. It is a pinot that really speaks of quality tannin, fresh and quite concentrated fruit flavors and a layered, succulent, fleshy and rich, dark-cherry finish. One of the best value wines on the planet, hands down!

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering