Pegasus Bay 'Aria' Late Picked Riesling

Waardering:
97%
€32,50
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 12,0 %
Domein Pegasus Bay
Regio Waipara Valley
Land New Zealand
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type witte wijnen
Jaar 2016
Sluiting schroefdop
Blend 100% riesling
Pegasus Bay
De familie Donaldson is sinds het begin van de jaren zeventig ondergedompeld in de wijnindustrie en was pionier in Canterbury. Ivan Donaldson, universitair hoofddocent en adviseur-neuroloog, raakte voor het eerst geïnteresseerd in wijn toen zijn toenmalige vriendin, Christine, hem een boek gaf dat simpelweg 'Wine' heette. Het boek, geschreven door de Engelse industrielegende, Hugh Johnson, begon Ivan op een spannende reis, die nooit is gestopt. Na een reis om de wijnregio's van Europa te verkennen, keerde Ivan terug naar huis om een van de eerste wijngaarden van de moderne tijd in Canterbury te planten… en om te trouwen met Christine, die een integraal onderdeel is geweest van het verhaal van Pegasus Bay. De eerste wijngaard was een hobby waarbij Ivan in de weekenden thuis wijn maakte in de garage, tussendoor de patiënten in zijn privépraktijk 's avonds en na zijn diensten in het openbare ziekenhuis bezocht. Hij begon ook met het schrijven van een wijncolumn in de plaatselijke krant (die hij meer dan 20 jaar voortzette) en was jurylid in talloze wijnshows over de hele wereld. In 2012 ontving Ivan een Order of Merit voor zijn bijdrage aan de neurologie. Halverwege de jaren tachtig hadden Ivan en Chris besloten dat er zeker een toekomst was voor het maken van wijn in Canterbury. Pegasus Bay werd home voor de vier zonen die het vandaag de dag met veel succes runnen. De wijnen blaken van persoonlijkheid en bekoren door hun klasse.
  1. 93
    Parker
    Auslese-like, at 80 grams per litre residual sugar, and made with a third or more botrytized fruit, the 2016 Aria Riesling is a stunning, luscious wine. It’s medium to full-bodied but bright and mouthwatering, loaded with ripe, tropical fruit and underscored by tangerine zest on the lingering finish.
  2. *****
    Michael Cooper
    This exquisite 2016 vintage. Bright yellow/green, it is beautifully harmonious, with rich, vibrant, citrusy, peachy flavours, showing good complexity, abundant sweetness, and a fresh, lasting finish. Hard to resist.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only