Venus de la Figuera Tinto - Venus La Universal

Waardering:
92%
€58,95 €48,72
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 14,5 %
Domein La Universal
Regio Montsant
Land España
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio ja
Type rode wijnen
Jaar 2014
Sluiting kurk
Blend 100% garnacha
La Universal
‘t luxueuse culinaire magazine ‘Spain Gourmetour’ wijdt een uitgebreid artikel aan Sara Pérez. ‘t Boeiende en lovende artikel draagt als titel ‘Une touche de Vénus’. De inleiding luidt als volgt: ‘La sensualité de ses vins et sa doctrine vinicole font de Sara Pérez, de la lignée des Pérez Ovejero, précurseurs du renouveau du Priorat, la femme la plus importante du vin espagnol.’ Sara Pérez heeft ook de leiding van het familiedomein Clos Martinet. Daarnaast werkt ze nauw samen met haar broer Adria op Cims de Porrera. Vader José Luis Pérez, één der belangrijke figuren in de Spaanse wijnwereld, is trots op zijn kinderen. Zelf blijft hij actief in verschillende wijnprojecten. Samen met haar echtgenoot René Barbier (Clos Mogador) bezit en vinifieert Sara Pérez twee schitterende wijnen op Venus La Universal. Als een hommage aan iedere kleine levensmiddelenfabrikant uit de jaren ‘20 die graag groot wou worden, heeft Sara dit mini-domeintje Compania Universal de Vinos gedoopt. Daar op ‘La Uni’, zoals ze het zelf graag noemt, heeft ze zowat de moeder van alle vrouwelijke wijnen gecreëerd: Venus. En ‘Dido’ is de méér dan voorbeeldige dochter van ‘Venus’. Nieuw is de Dido blanco, een complexe witte wijn op basis van Macabeo en Garnacha Blanca, met gedeeltelijke fermentatie op Franse eik. De wijn verdient een beetje flesrijping en wordt best geserveerd in grote glazen. Elegante ‘vrouwelijke’ wijnen met veel stijl.
  1. 92
    Parker
    There is a new red produced with Garnacha from an old vineyard in the village of La Figuera, a place that provides extra freshness. The 2014 Venus de La Figuera comes from one single plot of 1.2-hectares on white and red clay soils. It fermented and matured in terracotta amphorae. It has a ripe nose of plums and dark cherries, and the palate has more freshness than I expected and some chalky tannins. This is the first vintage of this wine. A promising start. There are only 600 bottles of this. It was bottled in early 2016.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering