Domaine Stéphane Ogier - Côte-Rôtie 'Réserve'

Netto icoon
Waardering:
93%
€99,95 €82,60
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Eén van de topcuvée's van Ogier en van het 'grote' jaar 2015! Donkergekleurde, krachtige wijn uit de noordelijke Rhône. Deze wijn is op basis van 100% Syrah afkomstig van heel oude wijnstokken, aangeplant op de graniethellingen. De kleur is hypergeconcentreerd, maar briljant purper met een violette schittering. De neus is diep en complex met aroma’s van kruiden, witte peper, laurier, jeneverbes, framboos, griotte en mirabel. De mond is goed gestructureerd met fijne zuren en stevige maar fluweelachtige tannines. Steeds elegant en velours met massa’s fruit. Een niet evidente, niet goedkope maar bijzonder verfijnde en zeer prestigieuze wijn. Topfles!
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,0 %
Domein Domaine Stéphane Ogier
Regio Rhône
Land France
Netto wijn ja
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2015
Blend 100% syrah
Subdomain côte-rôtie
Domaine Stéphane Ogier

‘De tijd is gekomen’. Stéphane vond dat het eindelijk tijd was om zich ook te vestigen in de zuidelijke Rhône. Een volledig andere terroir met andere druiven. Hij kocht 6 hectare wijngaarden in Plan de Dieu. Deze wijngaarden hebben een bodem van ijzerhoudende rode klei bezaaid met keien, de beroemde ‘galets roulés’. De oude wijnstokken moeten op deze arme bodem extra diep wortelen om aan water en voedingsstoffen te komen, en bovendien de onbarmhartige, snijdend koude mistralwinden trotseren. Dit alles draagt bij aan de complexiteit van de wijnen.

  1. 93
    Parker
    The 2015 Cote Rotie Reserve is rich, velvety-textured and long. Raspberries and herbal notes are joined by hints of cured meat in this medium to full-bodied wine. It should drink well for up to 15 years.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024