Clos des Fous 'Pour Ma Gueule' Itata

Waardering:
91%
€14,45 €11,94
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Paarsrode intense kleur. In de neus rijpe, zwarte kersen en gedroogde bloemen met in de diepte een licht gerookte toets. Het niveau van de zuurgraad is goed, de aanwezige tannines zijn sappig. Wat een wijn, en wat een afdronk! Top!
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,0 %
Domein Clos des Fous
Regio Itata Valley
Land Chile
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2021
Sluiting kurk
Blend 37% malbec, 18% syrah, 15% cinsault, 14% país, 10% carmenère, 5% carignan & 1% portuguais bleu
Per doos 12
Clos des Fous
Clos des Fous is een nieuw mini project van vier ‘fous de vin’. Vooreerst is er Pedro Parra, de grote terroirspecialist die over heel de wereld door de meest kritische wijnbouwers ingehuurd wordt en zijn terroiradvies geeft. Dan heb je viticulturist Paco Leyton die de algemene leiding op zich neemt. De wijnmaker is niemand minder dan François Massoc, een Chileen met roots in Bourgogne. En last but not least is er Albert Cussen, die met zijn jarenlange ervaring in de wijnindustrie in Chili een stevige reputatie heeft opgebouwd, en de Chileense wijnmarkt kent als geen ander. De vier partners zijn gepassioneerd door grote wijn. Voor Clos des Fous oriënteren ze zich vooral naar de zuidelijke streken van Chili, een flink stuk koeler dan de traditionele regios zoals Maipo. De wijngaarden voor de magnifieke Chardonnay en Cabernet Sauvignon situeren zich in Alto Cachapoal, en werkelijk ‘Alto’! De terrasjes, werkelijk in de Andes gebergten, zijn bijzonder alluviaal met een dikke grindbodem. De Pinot Noir-wijnen van Clos des Fous komen van Zuid-Chili, waar een koel klimaat en unieke terroir voor spectakel zorgen. De beperkte cuvées Pinot Noir zijn zonder meer uniek en als beste van Zuid-Amerika te beschouwen. Clos des Fous schittert met een collectie wijnen met veel ego en finesse. Top!
  1. 91
    Parker
    They have removed the Cariñena from the blend of the 2021 and therefore turned the 2021 Pour Ma Gueule Itata into a pure Itata wine produced with País and Cinsault from Guarilihue. It remains a gulpable and easy-to-drink red with 13.1% alcohol and a medium-bodied palate, balanced and clean. It was bottled after nine to 12 months in concrete with lees. 34,227 bottles produced. It was bottled in January 2022.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering