Clos des Fous 'Locura 1' Chardonnay

Waardering:
92%
€19,95
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Afkomstig van de wijngaarden in Alta Cachapoal die werkelijk gelegen zijn in het Andes gebergte. Deze Chardonnay valt onmiddellijk op door zijn hoge dosis finesse. Hij is absoluut onvergelijkbaar met het vollere, rijke type Chardonnay zoals je verwacht uit Chili. In tegenstelling is hier alles mooie gedoseerd, strak en verfijnd met een flinke portie mineraliteit in de lange afdronk.
Inhoud 750 ml
Alcohol 14,0 %
Domein Clos des Fous
Regio Malleco Valley
Land Chile
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type witte wijnen
Jaar 2020
Sluiting kurk
Blend 100% chardonnay
Per doos 12
Clos des Fous
Clos des Fous is een nieuw mini project van vier ‘fous de vin’. Vooreerst is er Pedro Parra, de grote terroirspecialist die over heel de wereld door de meest kritische wijnbouwers ingehuurd wordt en zijn terroiradvies geeft. Dan heb je viticulturist Paco Leyton die de algemene leiding op zich neemt. De wijnmaker is niemand minder dan François Massoc, een Chileen met roots in Bourgogne. En last but not least is er Albert Cussen, die met zijn jarenlange ervaring in de wijnindustrie in Chili een stevige reputatie heeft opgebouwd, en de Chileense wijnmarkt kent als geen ander. De vier partners zijn gepassioneerd door grote wijn. Voor Clos des Fous oriënteren ze zich vooral naar de zuidelijke streken van Chili, een flink stuk koeler dan de traditionele regios zoals Maipo. De wijngaarden voor de magnifieke Chardonnay en Cabernet Sauvignon situeren zich in Alto Cachapoal, en werkelijk ‘Alto’! De terrasjes, werkelijk in de Andes gebergten, zijn bijzonder alluviaal met een dikke grindbodem. De Pinot Noir-wijnen van Clos des Fous komen van Zuid-Chili, waar een koel klimaat en unieke terroir voor spectakel zorgen. De beperkte cuvées Pinot Noir zijn zonder meer uniek en als beste van Zuid-Amerika te beschouwen. Clos des Fous schittert met een collectie wijnen met veel ego en finesse. Top!
  1. 92
    Parker
    Their unoaked 2020 Locura 1 has changed and is now produced with grapes from their biodynamic (but not certified) Latuffa Vineyard in Malleco in the south, and the warm year translated into 14% alcohol but with a very low pH, meaning lots of freshness. Kept with lees for nine to 12 months, the wine comes through as very balanced and elegant, clean and modern. It feels light and fresh, but it has more bones than it seems; it's clean and focused, varietal with notes of yellow fruit, flowers and waxy apples, with a dry finish. 6,450 bottles produced. It was bottled in August 2021. I look forward to the cooler 2021 vintage...

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering