Clos des Fous ‘Grillos Cantores’ Cabernet Sauvignon

Waardering:
91%
€18,95
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Product
De wijngaarden situeren zich in de Alto Cachapoal, letterlijk in het Andesgebergte. Doorf de minerale terroir en het koele klimaat uit deze Cabernet Sauvignon zich zeer elegant. Het mooie, delicate rode fruit wordt ondersteund door ferme, maar zachte, tannines. Een zeer mooie ‘klassieke’ Cabernet Sauvignon.
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,5 %
Domein Clos des Fous
Regio Alto Cachapoal
Land Chile
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2020
Sluiting kurk
Blend 100% cabernet sauvignon
Per doos 12
Clos des Fous
Clos des Fous is een nieuw mini project van vier ‘fous de vin’. Vooreerst is er Pedro Parra, de grote terroirspecialist die over heel de wereld door de meest kritische wijnbouwers ingehuurd wordt en zijn terroiradvies geeft. Dan heb je viticulturist Paco Leyton die de algemene leiding op zich neemt. De wijnmaker is niemand minder dan François Massoc, een Chileen met roots in Bourgogne. En last but not least is er Albert Cussen, die met zijn jarenlange ervaring in de wijnindustrie in Chili een stevige reputatie heeft opgebouwd, en de Chileense wijnmarkt kent als geen ander. De vier partners zijn gepassioneerd door grote wijn. Voor Clos des Fous oriënteren ze zich vooral naar de zuidelijke streken van Chili, een flink stuk koeler dan de traditionele regios zoals Maipo. De wijngaarden voor de magnifieke Chardonnay en Cabernet Sauvignon situeren zich in Alto Cachapoal, en werkelijk ‘Alto’! De terrasjes, werkelijk in de Andes gebergten, zijn bijzonder alluviaal met een dikke grindbodem. De Pinot Noir-wijnen van Clos des Fous komen van Zuid-Chili, waar een koel klimaat en unieke terroir voor spectakel zorgen. De beperkte cuvées Pinot Noir zijn zonder meer uniek en als beste van Zuid-Amerika te beschouwen. Clos des Fous schittert met een collectie wijnen met veel ego en finesse. Top!
  1. 91
    Parker
    The pure Cabernet always sticks out like a sore thumb in the middle of the other wines. The 2020 Grillos Cantores Cabernet Sauvignon is minty, balsamic, herbal but ripe, intensely varietal and with a round palate with soft tannins. In 2020 they got 13.5% alcohol, and the wine is medium-bodied and balanced, quite fresh and with moderate ripeness. 22,573 bottles produced. It was bottled in June 2022.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering