Champagne Thiénot Brut

Netto icon
Waardering:
92%
€41,95
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Champagne Thienot Brut rijpt minimaal 4 jaar ‘sur lattes’ in hun kelders alvorens hij op de markt komt. Fijne pareling, zachte mousse. Delicate, frisse uitnodigende neus, in de mond opnieuw fijn en elegant met tonen van appel en peer. Fraîcheur in perfecte combinatie met karakter. Een Champagne met charisma!
Inhoud 750 ml
Alcohol 12,0 %
Domein Champagne Thiénot
Regio Champagne
Land France
Netto wijn ja
Netto netto wijn ja
Vegan nee
Bio nee
Type mousserende wijnen
Sluiting kurk
Blend 35% pinot noir, 35% chardonnay & 30% pinot meunier
Per doos 6
Subdomain reims
Champagne Thiénot
Wij zijn zéér verheugd u in exclusiviteit voor Benelux de Champagnes van Thienot te mogen aanbieden. Thienot is thans één van de meest toonaangevende huizen in Champagne. Het familiedomein wordt vandaag geleid door Stanislas Thienot. De familie Thienot heeft een lange ervaring en hoog aanzien in de regio. Vader Thienot werkte tot 1985 als tussenpersoon tussen de grondeigenaars en de grote Champagnehuizen. Hierdoor kende hij de beste ‘terroirs’ in Champagne, iets waar vandaag het Champagnehuis zich op beroept voor zijn exclusieve Champagnes. Het grootste deel van de wijngaarden is inmiddels ook eigendom van de familie Thienot, met maar liefst 30 hectares in de beste ‘Premier cru ‘ en ‘Grand cru’ gebieden. De familie Thienot houdt van Champagnes waar het accent ligt op het primaire fruit en puur- en frisheid, niet het oxidatieve. De Champagnes gaan ook niet op hout, een bewuste keuze, waardoor de fraîcheur in elke fles op zijn best primeert. In Frankrijk is Champagne Thienot partner van Bocuse en Gault Millau. Deze Champagnes worden niet in de grootdistributie verkocht, maar vindt u wel bij de betere restaurants. Een top huis met een top gamma.
  1. 92
    Jeb Dunnuck
    The NV Thi�not Champagne Brut tastes like a baby Krug with its rich, nutty, powerful style. Ample apple and citrus fruits as well as a touch of minerality develop with time in the glass, and it's medium to full-bodied, has a awesome texture, and a great finish. This cuv�e is 45% Chardonnay & 35% Pinot Noir, and the balance Pinot Meunier, mostly from Grand Cru sites, and it was brought up all in stainless steel. The dosage is 9 grams per liter.
  2. 91
    Wine Spectator
    Toast and pencil shavings introduce this crisp, precise Champagne. Apple, honey and mineral flavors have an underlying bread dough element, with fine length.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering