De geschiedenis van dit domein loopt al 200 jaar terug. De eerste eigen bottelingen met de naam Wimmer-Czerny, dateren toch nog maar van in de jaren '60. Hans Wimmer (1965°), nam het bedrijf van zijn vader Johan over in 1993. Hij wou zich absoluut concentreren op topwijn. Het is een geschoold persoon, die zijn studies als ingenieur heeft afgerond. De roep van de natuur en het familiebedrijf was echter sterker dan die van de industrie. Op een zachte manier kon hij zijn vader overtuigen om alles anders aan te pakken. De snoeiwijzen werden veranderd naar het 'Double Guyot' systeem. Voor nieuwe aanplant werd er enkel gekozen voor de beste wijnstokken, die gekloond werden uit hun eigen wijngaarden. De gekozen druivensoorten zijn Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Zweigelt en Pinot Noir. Sinds 2002 besloot Hans over te schakelen op volledige bio-bewerking in de wijngaarden. Sinds 2004 is hij dan nog een stap verder gegaan en volledig overgeschakeld op biodynamische wijnbouw. Dit wil zeggen dat de maan een belangrijke rol komt spelen in alle doen en laten. Ook het organische mest wordt met speciale technieken versterkt. Als je met Hans praat, voel je dadelijk zijn inzicht in de natuur en biodynamiek. Er werd geïnvesteerd in nieuwe machines, waaronder een tractor, een horizontale pers en een batterij nieuwe inoxvaten. Hans wou absoluut het terroir van Wagram laten spreken. De oogst gebeurt volledig manueel in kleine manden. Bij de vinificatie werkt hij enkel met inoxvaten en wordt er enkel gebruik gemaakt van spontane, natuurlijke gisten. We durven zeggen dat hij dit perfect beheerst. Hij brengt wijnen op de markt met een ongelooflijk karakter en veel complexiteit. Tijdens onze reis proefden we veel jonge Grüner Veltliners met hetzelfde aroma dat deed denken aan 'gummi beertjes' snoep, meestal het bewijs van geselecteerde gisten. Bij Hans heeft iedere wijn een eigen karakter en dat is uiteraard wat we zelf ook graag proeven. In totaal worden nu 14 ha bewerkt en alle wijngaarden liggen in Fels am Wagram. De bodem bestaat voornamelijk uit löss, maar op sommige plaatsen treft men ook kalk, gneis, zand en stenen aan. De wijngaarden liggen tussen 220 en 370 meter hoog. Dat Hans een vakidioot is en een ingenieursdiploma heeft, wijst zich uit in zijn schitterende site, waarop je alle gegevens over zijn terroir in de ruimste zin kan terugvinden. Van karakter is Hans een uiterst zachte en bescheiden persoonlijkheid en dat siert deze wel héél grote wijnmaker met een ongelooflijk respect voor moeder natuur.