Cantina Sampietrana 'Stillarosea' Primitivo Rosato

Waardering:
91%
€10,50
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Het verhaal van Cantina Sampietrana begint in 1952. De Tweede Wereldoorlog is net afgelopen en technische vernieuwingen hebben de economie en de maatschappij beïnvloed. De landbouw begint te mechaniseren met de eerste tractoren, veel onbebouwde gebieden en grote stukken land die vroeger aan grootgrondbezitters toebehoorden, worden met de nieuwe landhervorming herverdeeld en aan landbouwcoöperaties toegekend.In het barokke zuiden van Italië, tussen de door licht overspoelde oude havenstad Brindisi en de oude barokke stad Lecce, in het kleine dorpje San Pietro Vernotico, op slechts enkele meters van de oude spoorlijn die het zuiden met Noord-Italië verbindt en destijds het enige transportmiddel was, wordt in het kader van deze herverdeling ook de Cantina Sociale Sampietrana opgericht door particuliere wijnbouwers die al vroeg het voordeel van een gemeenschappelijk wijnhuis inzien, maar zich niet bij een grote coöperatie wensen aan te sluiten. De wijnmakerij Cantina Sampietrana is gelegen in wat nu het historische centrum van San Pietro Vernotico is, een klein plaatsje gelegen tussen Brindisi en Lecce.Elegante rosé op basis van 100% Primitivo druif met heldere lichtroze kleur en intense aroma’s van rijpe kersen, frambozen en bosaardbeien. In de mond fris en fruitig met opnieuw veel rijp rood fruit. Heerlijk als aperitief of bij tal van gerechten.
Inhoud 750 ml
Alcohol 13,0 %
Domein Cantina Sampietrana
Regio Puglia
Land Italia
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rosé wijnen
Jaar 2022
Sluiting kurk
Blend 100% primitivo
Per doos 6
Cantina Sampietrana

Het wijngoed Cantina Sampietrana is opgericht in 1952 en een verhaal van traditie, passie en een sterke band met het land. Het prachtige authentieke gebouw met de mooie kelders is nog steeds gelegen in het historische centrum van San Pietro Vernotico, een plaatsje gelegen tussen Brindisi en Lecce in de Puglia langs de spoorweg. Dit was voor het vervoer van de wijnen naar Noord Italië en de rest van Europa. Actueel is het gamma van de wijnen sterk gegroeid en alom bekend voor de hoogstaande kwaliteit.

  1. 91
    Falstaff
    Intense copper pink. Opens on the nose with sour cherry, sliced apple, ripe honeydew melon and bay leaf on the aftertaste. Mild acidity on the palate, fruity, with gentle drive and blood orange on the finish.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering