Bruto Monastrell

Waardering:
94%
€46,95
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Deze wijn wordt gemaakt van druiven uit de biologische wijngaarden overeenkomstig met de regels van de Europese Unie en de Verenigde Staten. De wijnstokken zijn aangeplant op kalksteen bodems zonder irrigatie. In de regio is regen slechts schaars waardoor de wortels diep op zoek moeten naar water. Hierdoor krijgen de druiven de ware 'terroir' mee. Zéér donkere geconcentreerde kleur. In de neus hoofdzakelijk zwarte vruchten en mineralen. De aanzet in de mond is sappig en volfruitig met zachte tannines. Lange, opnieuw sappige afdronk.
Inhoud 750 ml
Alcohol 15,5 %
Domein Juan Gil
Regio Jumilla
Land España
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2019
Sluiting kurk
Blend 100% monastrell
Per doos 6
Juan Gil
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op dit domein is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Pedrera is de instap en geeft onmiddellijk de toon aan. De ‘Yellow Label’, uitzonderlijk van oude wijnstokken Monastrell vertoont meer concentratie, mooi donker rood fruit. De cuvée ‘Silver Label’, één van onze grote favorieten biedt een serieuze wijn met grote structuur en veel diepgang. De nieuwe topcuvée ’18 meses’ met ‘Blue Label’ is werkelijk spectaculair. Magnifieke collectie!
  1. 92+
    Parker
    The 2019 Monastrell was produced with Monastrell grapes from different plots on their La Tella property, which has vines that average 60 years of age on poor, rocky, limestone soils. It fermented in small open-top stainless steel vats with indigenous yeasts and matured in new French and American oak barrels, where it underwent malolactic and aged for 20 to 24 months. 2019 was marked by torrential rains during the harvest, but the result is quite impressive: the wine is a little lighter, still full-bodied, ripe and concentrated, with generous oak and produced in a very specific style. Ripe and generously oaked Monastrell. 14,000 bottles produced. It was bottled in October 2021.
  1. 95
    Beste Monastrell die ik ooit proefde
    Complex, fruitig, vanilla, chocolade, veel tannines. Op het einde bitter zoals de Amarone. Een topwijn!
Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Exciting Budgetwines-winestasting "On Tour" | Antwerpen

29 september 2024
Members only