Van wijnhuis ‘I tant vins’ uit Gandesa (Tarragona). ‘I tant‘ is Catalaans voor ‘vanzelfsprekend’ of ‘uiteraard‘. Eigenlijk zoals een Zuiderling zegt: ‘allicht‘. De vermout is afkomstig uit Catalonië, van wijnen uit Terra Alta. Men zou dus logischerwijs in naamgeving of anderszins verwijzen naar Vermut Reus. In plaats daarvan heeft men de vermout ‘Bertsolari’ genoemd, naar Baskische zangers van Bertso (gezongen verzen met een eigen melodie, rijm en metrum). Dit geeft wel aan dat deze vermout niet zomaar te categoriseren is, al zou ik hem op basis van persoonlijke ervaring onder Vermut Reus scharen. De vermout wordt gemaakt met wijnen uit de regio Terra Alta, waarin 40 botanicals worden verwerkt. Hiervan heeft men er 38 openbaar gemaakt en houdt men er nog twee voor zichzelf. De exacte verhoudingen geeft men niet. De kleur is diep donkerrood.
Inhoud | 750 ml |
---|---|
Alcohol | 15,0 % |
Domein | Bertsolari |
Regio | Terra Alta |
Land | España |
Netto wijn | ja |
Netto netto wijn | nee |
Vegan | nee |
Bio | nee |
Type | porto & vermouth |
Sluiting | kurk |
Per doos | 6 |
Schrijf uw eigen review