Ata Rangi 'McCrone' Pinot Noir

Waardering:
97%
€78,95 €65,25
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op -wijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Inhoud 750 ml
Alcohol 13,0 %
Domein Ata Rangi
Regio Martinborough
Land New Zealand
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2018
Sluiting schroefdop
Blend 100% pinot noir
Per doos 12
Ata Rangi
In 1980 nam de oprichter van Ata Rangi, Clive Paton, de gedurfde beslissing om zijn kleine kudde melkkoeien te verkopen om 5 hectare steenachtige, kale schapenweide aan de rand van het kleine dorp Martinborough te kopen. Zijn droom, geïnspireerd door een wetenschappelijk bodem- en klimaatrapport over de geschiktheid van Martinborough voor de druiventeelt, was om een wijnboer van wereldklasse te worden. Als fervent rugbyspeler had hij vaak zijn knieën gevild op de vrij doorlatende grind van Martinborough, dus hij kende heel goed de uitdagingen waarmee hij te maken kreeg bij het verzorgen van de jonge wijnstokken. Klein detail, de scheutjes van de Pinot Noir waren van het legendarische Romanée Conti in Bourgogne, die hij binnengesmokkeld had in Nieuw Zeeland. Clive kreeg al snel gezelschap van zijn zus Alison, die een aangrenzende paddock van 2 ha kocht. Clive plantte dit met Pinot Noir terwijl zij in Londen werkte, waar ze haar kennis van de internationale wijnhandel versterkte. Clive trouwde in 1987, nadat hij zijn vrouw Phyll in Marlborough had ontmoet, waar ze ook als wijnmaker had gewerkt. Ata Rangi heeft, grotendeels dankzij de getalenteerde en zeer gerespecteerde wijnmaker Helen Masters, een benijdenswaardige reputatie als één van de meest gerespecteerde Pinot Noir-producenten in de Nieuwe Wereld en blijft trots in familiebezit.
  1. 96
    Wine Orbit
    Sophisticated and gorgeously complex, the wine shows dark cherry, dried herb, warm mushroom, almond and game nuances on the nose, leading to a refined palate offering excellent focus and flow. It's finely textured with grainy tannins, offering superb structure and length. At its best: now to 2035.
  2. 97
    Gourmet Traveller
    Beautifully aromatic with fresh red berry fruit and floral dried petal notes. The palate is a little reticent at first, but with time, reveals concentrated flavours wrapped up in exquisite, finely grained and carefully judged tannins. Terrific drive and length. Cellar for 2 - 9 years.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering