Ata Rangi 'Crimson' Pinot Noir

Waardering:
94%
€28,85
3% korting vanaf 36 flessen
8% korting vanaf 60 flessen

Deze korting is niet van toepassing op nettowijnen of cumuleerbaar met andere promoties.

Crimson start met een dieprode kersenkleur, glanzend en met fonkelende tranen. Verfijnd geparfumeerd met rozenblaadjes, pruimen en zwarte kers. In de mond heerlijk sappig en genereus rijp met veel bramen, kersen en een tikkeltje kruidigheid. Een lange, smakelijke afdronk met verfijnde zuren maken deze Pinot Noir vergelijkbaar met de grote Bourgogne (type Chambolle Musigny).
Inhoud 750 ml
Alcohol 14,0 %
Domein Ata Rangi
Regio Martinborough
Land New Zealand
Netto wijn nee
Netto netto wijn nee
Vegan nee
Bio nee
Type rode wijnen
Jaar 2020
Sluiting schroefdop
Blend 100% pinot noir
Per doos 12
Ata Rangi
In 1980 nam de oprichter van Ata Rangi, Clive Paton, de gedurfde beslissing om zijn kleine kudde melkkoeien te verkopen om 5 hectare steenachtige, kale schapenweide aan de rand van het kleine dorp Martinborough te kopen. Zijn droom, geïnspireerd door een wetenschappelijk bodem- en klimaatrapport over de geschiktheid van Martinborough voor de druiventeelt, was om een wijnboer van wereldklasse te worden. Als fervent rugbyspeler had hij vaak zijn knieën gevild op de vrij doorlatende grind van Martinborough, dus hij kende heel goed de uitdagingen waarmee hij te maken kreeg bij het verzorgen van de jonge wijnstokken. Klein detail, de scheutjes van de Pinot Noir waren van het legendarische Romanée Conti in Bourgogne, die hij binnengesmokkeld had in Nieuw Zeeland. Clive kreeg al snel gezelschap van zijn zus Alison, die een aangrenzende paddock van 2 ha kocht. Clive plantte dit met Pinot Noir terwijl zij in Londen werkte, waar ze haar kennis van de internationale wijnhandel versterkte. Clive trouwde in 1987, nadat hij zijn vrouw Phyll in Marlborough had ontmoet, waar ze ook als wijnmaker had gewerkt. Ata Rangi heeft, grotendeels dankzij de getalenteerde en zeer gerespecteerde wijnmaker Helen Masters, een benijdenswaardige reputatie als één van de meest gerespecteerde Pinot Noir-producenten in de Nieuwe Wereld en blijft trots in familiebezit.
  1. 94
    Cameron Douglas
    There’s no mistaking the purity of fruit at the center of the bouquet - red cherries and ripe sweet plum, some raspberry and baked strawberry suggestions. Oak layers in some complexity and spice and the varietal signature is enhanced by a fine layer of mineral silty soil scents. Taut and youthful on the palate with a core of red berry fruit flavours, plums and tart strawberry. Tannins and acidity accentuate the youthful mouthfeel adding foundation structure and power. While drinkable today I suggest you cellar this wine till late 2023 and try again. Excellent drinking from early 2024 through 2030+.

Er zijn geen recensies beschikbaar voor dit product.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering